Δεν νομίζω ότι αυτό που είπα στον κο πρωθυπουργό ήταν προσβλητικό, αυτό που ήταν προκλητικό, σημείωσε ο Βρετανός ευρωβουλευτής, Νάιτζελ Φάρατζ που τόνισε πως προσβλητική ήταν η υποκρισία του Αν. Σαμαρά που υποδύεται ότι αντιπροσωπεύει την κυρίαρχη βούληση, η χώρα σας έχει ξεπουληθεί και ο λαός πληρώνει πολύ ακριβά. Δεν έχουν δώσει επιλογή στον ελληνικό λαό. Η Ελλάδα κυβερνάται από την τρόικα και ψεύδεται ο κ. Σαμαράς όταν λέει ότι αντιπροσωπεύει την κοινή βούληση. Δεν είναι μόνο στην Ελλάδα αλλά σ’ όλη την Ε.Ε σημαίνει αυτό. Είμαστε τυχεροί στην Βρετανία που ξεφύγαμε από αυτή την Ευρωζώνη.

Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής, θέλω διαζύγιο κοινή συναίνεση διαζύγιο με τον Ρομπάι και τους άλλους και μία σχέση πως έχει η Ελβετία, Νορβηγία, που έχουν εμπόριο με την Ευρώπη χωρίς να είναι μέλος της Ε.Ε Στις επόμενες εκλογές ο Βρετανικός λαός θα ψηφίσει το διαζύγιο με την Ε.Ε και πολλοί θα ακολουθήσουν το παράδειγμά μας, είπε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Έχω συναντηθεί με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Είναι σημαντικό να υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις, ανέφερε ο κ. Φάρατζ.

“Ποτέ δεν μου έχουν κάνει συνέντευξη στα ελληνικά μέσα που να μην μου έχουν κάνει την ερώτηση για την επιστροφή των Ελγινείων, έχουν γίνει κλοπές έργων τέχνης στην Ελλάδα. Θα μιλήσουμε γι αυτά όταν θα γυρίσετε στη δραχμή και έχετε πάλι δημοκρατία”, ανέφερε ο Βρετανός ευρωβουλευτής. 

“Χαρακτηριστικό παράδειγμα (του τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα) είναι η Ισλανδία που τώρα έχει τώρα σταθερή ανάπτυξη στο 3% και έχει μία οικονομία που έχει επανέλθει στα κανονικά της επίπεδα. Πιστεύω ότι το κοινό νόμισμα δεν λειτουργεί. Έχει παγιδεύσει την Ελλάδα σε ένα υπερτιμημένο νόμισμα που δεν έπρεπε να έχει από την αρχή”, σημείωσε.

Μόλις η Ελλάδα βγει από το ευρώ και υποτιμήσει το νόμισμά της θα είμαι από τους πρώτους θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα, τόνισε.