Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Το συμφέρον της Ελλάδας το 2010 ήταν να κουρευτεί το χρέος ανέφερε στην τηλεόραση του Mega ο Π. Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Θα έπρεπε να επιμείνει η τότε κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση του χρέους. Ήταν πολύ μικρό το ελληνικό χρέος για να δημιουργήσει πρόβλημα στην ευρωζώνη, σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης.

Δεν θα προχωρούσαμε σε αυτές τις ακραίες μειώσεις μισθών και συντάξεων που οδήγησαν σε παρατεταμένη ύφεση, τόνισε, ενώ ανέφερε πως δεν θα μπορούσαν τότε η Ευρωπαίοι να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ γιατί θα ακολουθούσαν και άλλες χώρες μετά.

Κάποιοι πίστευαν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές ήδη από το τέλος του 2011, τόνισε ο κ. Ρουμελιώτης.

Δεν επιδιώξαμε να χρησιμοποιήσουμε τα επιχειρήματα του επικεφαλής του ΔΝΤ τότε (Στρος Καν) ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, σημείωσε.