Κανένα στοιχείο για τη φοροδιαφυγή δεν αποκάλυψε η λίστα Λιχτενστάιν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, στο πλαίσιο ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Ψυχάρης.

Η λίστα Λιχτενστάιν είναι η πρώτη που εστάλη στις ελληνικές Αρχές, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, για φορολογικό έλεγχο των Ελλήνων καταθετών που υπήρχαν σε αυτήν.

Ο κ. Μαυραγάνης ανέφερε ότι το ΣΔΟΕ ερεύνησε τα στοιχεία για 17 υποθέσεις που αφορούσαν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας και είχαν καταθέσεις στο Λιχτενστάιν. Από τον έλεγχο αυτό δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν φορολογικές ή άλλου είδους παραβάσεις. Τα εν λόγω στοιχεία προωθήθηκαν από το ΣΔΟΕ στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Αναφορικά με το ζήτημα των εμβασμάτων προς το εξωτερικό κατά τα οικονομικά έτη 2009 έως και τον Ιούνιο του 2012, που επίσης υπήρχε στο κείμενο της ερώτησης του Ανδρέα Ψυχάρη, ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ είναι σε εξέλιξη και καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.