Συνέδριο αφιερωμένο στην προώθηση ενός Πανευρωπαϊκού Διαλόγου με τους πολίτες της θα λάβει χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 22 Μαρτίου 2013. Η Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων της ευρωπαϊκής ιθαγένειας αποφάσισε να ανακηρύξει το 2013 ως ”Ευρωπαϊκό ¨Έτος των Πολιτών ”.Το συνέδριο αυτό που θα έχει την μορφή συζητήσεως πρόκειται για την κορυφαία εκδήλωση στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών. Με αυτό τον τρόπο οι πολίτες των χωρών θα μπορούν να θέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους για το μέλλον της Ευρώπης καθώς και για τις προσδοκίες τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει και των Ευρωεκλογών, το Μάιο του 2014.

Τα θέματα που θα συζητηθούν σε δύο ενότητες είναι:

Κρίση και ανάγκες των πολιτών

Λύσεις και προοπτικές για το μέλλον της Ε.Ε.

Την εκδήλωση-συζήτηση θα προλογίσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γίαννης Μπουτάρης και κεντρικοί ομιλητές θα είναι η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Viviane Reding και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Γεώργιος Παπαστάμκος.

H εκδήλωση θα καλυφθεί ζωντανά από το δορυφορικό κανάλι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Ebs), την ΕΤ 3 και από περιφερειακά κανάλια όλης της χώρας.

Επίσης, θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω webstreaming από τη διεύθυνση http://webcast.ec.europa.eu/eutv/portal/index.html

H υποβολή ερωτήσεων από τους πολίτες έχει ήδη αρχίσει και θα συνεχίζεται μέχρι το πέρας της εκδήλωσης στο www.citizensdialogue.gr και https://twitter.com/dialogosPoliton