Νέα επίθεση κατά των κυβερνητικών εταίρων τους οποίους κατηγόρησε ότι ταυτίζουν την πολιτική τους επιβίωση με την πιο εγκληματική επιχείρηση στα μεταπολεμικά χρόνια, εναντίον μιας ευρωπαϊκής χώρας εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στα ΤΕΙ Λάρισας.

«Κάνουν σαν να μη καταλαβαίνουν ότι το Μνημόνιο που μας επέβαλαν οδηγεί την χώρα στη διάλυση και μέρα με τη μέρα κάνει πιθανό ακόμα και το σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «στημένο παιχνίδι» ανάμεσα στις «τρόικες εξωτερικού και εσωτερικού» που επιδεινώνει την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση της χώρας τονίζοντας το γεγονός ότι «αντί να βγαίνουμε σιγά-σιγά από την κρίση, βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο μέσα σε αυτήν.

Αναφερόμενος στο Μνημόνιο ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι «αυτό που μας σκοτώνει είναι το φάρμακο, και όχι η ασθένεια» κάνοντας λόγο για «κραυγαλέα αποτυχία», μπροστά στην οποία η τρόικα και η τρικομματική κυβέρνηση «πετάνε στο κρεβάτι του Προκρούστη οτιδήποτε είναι δυνατόν να πετσοκοφτεί, από μισθούς συντάξεις και θέσεις εργασίας, μέχρι κοινωνικό κράτος, δικαιώματα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και στις κατηγορίες κατά του κόμματός του ότι «θέλουμε να παίξουμε τη χώρα στα ζάρια» αναρωτήθηκε: «αυτοί που το παρέδωσαν στους δανειστές δίχως να ρίξουν ούτε μια ζαριά … Ψάχνουν να βρουν το κόστος της αντίστασης. Το κόστος της υποταγής το έχουν υπολογίσει; Το έχουν κοστολογήσει;» .

Παραμένοντας στο ίδιο μήκος κύματος κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι «πούλησαν εξυπηρέτηση» στην τρόικα επειδή κατάφεραν να ανακόψουν μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Απευθυνόμενος, τέλος, στους φοιτητές ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα πέσει αν δεν τη ρίξουν με τους αγώνες τους οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας» κάνοντας λόγο για αγώνα σε τρία μέτωπα: ενάντια στην πολιτική της λιτότητας, στο μέτωπο της σπουδαστικής και νεολαιίστικης καθημερινότητας και στην υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα αλλά και του επιστημονικού και παραγωγικού ρόλου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.