Ελλάδα

Άδειες οδήγησης: Ταλαιπωρία τέλος – Χιλιάδες online αντίγραφα σε μόλις 1 μήνα

  • newsroom


Ο Γ. Πατούλης ανέφερε στο Newsauto.gr ότι μόλις ολοκληρωθούν οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες πάνω από 400.000 πολίτες μόνο στην Αττική θα αποφεύγουν περιττή ταλαιπωρία

Χιλιάδες πολίτες έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής γλιτώνοντας χρόνο αλλά και το… «γρηγορόσημο» που απαιτούσαν κάποιοι για να ολοκληρωθεί άμεσα το αίτημά τους που αφορά στην αντικατάσταση της άδειας οδήγησης και ειδικότερα στην έκδοση αντιγράφου διπλώματος λόγω φθοράς, κλοπής ή απώλειας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr σε μόλις έναν μήνα ενεργοποίησης της νέας υπηρεσίας ήδη 2.147 πολίτες έχουν καταθέσει και ολοκληρώσει ηλεκτρονικά το αίτημά τους και μάλιστα σε χρόνο-ρεκόρ γλιτώνοντας από περιττές επισκέψεις στη Διεύθυνση Μεταφορών και βέβαια χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν κανέναν για να διεκπεραιωθεί γρηγορότερα το αίτημά τους.

Επίσης 912 αιτήσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί λόγω κάποιας έλλειψης που έχει καταγραφεί στα πιστοποιητικά ή φωτογραφίες που έχουν καταθέσει ηλεκτρονικά. Παράλληλα, 26 έχουν υποβληθεί αλλά δεν έχει ακόμη ανατεθεί σε κάποιον υπάλληλο της Διεύθυνσης Μεταφορών, 14 αιτήσεις είναι σε εξέλιξη και 82 βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Το βασικότερο λάθος των χρηστών που έχει παρατηρηθεί από τους ελεγκτές των online αιτήσεων έχει να κάνει με τις φωτογραφίες που καταθέτουν ηλεκτρονικά οι αιτούντες και χαρακτηριστικά θα αναφέρουμε πως κάποιος απέστειλε φωτογραφία μαζί με το παιδί του, κάποιος άλλος έβγαλε και απέστειλε μια υπέροχη φωτογραφία με φόντο το υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο του, κάποιος άλλος έστειλε με γυαλιά ηλίου, κ.ά.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής επισημαίνουν πως οι φωτογραφίες που πρέπει να αποστείλουν οι αιτούντες έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και βέβαια το λάθος διορθώνεται αμέσως μετά την επισήμανση διόρθωσης προς τους χρήστες.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto