Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μετά το άκαρπο Eurogroup της Δευτέρας και το σημερινό Ecofin, αυτές είναι οι βασικές ημερομηνίες για την Ελλάδα, εν μέσω αναζήτησης μίας κοινά αποδεκτής λύσης με τους εταίρους δανειστές.

Τετάρτη 18η Φεβρουαρίου

Ξεκινά η ψηφοφορία για το νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Παράλληλα αύριο η ΕΚΤ συνεδριάζει για την συνέχιση της παροχής επείγουσας ρευστότητας (ELA) προς την Ελλάδα.Αν ο ELA αποφασίσει να αποσύρει τη στήριξή του προς την Ελλάδα η χώρα είναι πολύ πιθανό να ξεμείνει από ρευστό.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου

Πιθανή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup με βασικό θέμα την Ελλάδα. Αποτελεί την θεωρητική ημερομηνία κατά την οποία η Ελλάδα αναμένεται να έχει καταλήξει σε συμφωνία για μια νέα συμφωνία διάσωσης.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου

Λήγουν 595 εκατ. ευρώ σε τόκους ομολόγων / κεφαλαίων.

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου

Το τρέχον πρόγραμμα του EFSF λήγει. Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2010 για την παροχή οικονομικής βοήθειας στα “προβληματικά” κράτη μέλη εντός της ζώνης του ευρώ. Μέχρι στιγμής, έχει χρησιμοποιηθεί σε Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Παρασκευή, 6 Μαρτίου

Λήγουν 297 εκατ. Ευρώ που πρέπει να αποπληρωθούν στο ΔΝΤ αλλά και έντοκα ελληνικά γραμμάτια ύψους 1,2 δισ

Παρασκευή 13 Μαρτίου

Λήγει η προθεσμία για καταβολή 334 εκατ. Προς το ΔΝΤ και έντοκα γραμμάτια ύψους 1,6 δις

Δευτέρα 16 Μαρτίου

Πόσο 556 εκατ ευρώ πρέπει να αποπληρωθεί στο ΔΝΤ.

Παρασκευή 20 Μαρτίου

Ποσό 334 εκατ. Ευρώ στο ΔΝΤ, λήξη ομολόγων 111 εκατ. Ευρώ και ωρίμανση εντόκων ύψους 1,6 δις.