Ελλάδα

Αυτό είναι το X-RAY scanner της ΑΑΔΕ στην Κακαβιά

  • newsroom


Τα εγκαίνια έκανε σήμερα ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής

Του Αργύρη Παπαστάθη

Ένα νέο υπερσύγχρονο scanner X-RAY εγκαινίασε το πρωί στο τελωνείο της Κακαβιάς ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα μηχανήματα X-RAY, που παρέλαβε η ΑΑΔΕ στα τέλη του καλοκαιριού, μαζί με αυτά για τα τελωνεία των Κήπων, του Α΄ Θεσσαλονίκης και του Γ΄ Πειραιά.

Όπως δήλωσε ο κ. Πιτσιλής, «με τη λειτουργία του συγκεκριμένου μηχανήματος, επιχειρούμε – και πιστεύω ότι το επιτυγχάνουμε – να θωρακίσουμε ακόμα περισσότερο την Κακαβιά, που αποτελεί ένα από τα πλέον κρίσιμα σημεία – για πολλούς λόγους, τους οποίους όλοι καταλαβαίνετε και γνωρίζετε. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, τα στελέχη της τελωνειακής υπηρεσίας θα είναι σε θέση να εντοπίζουν ακόμα ευκολότερα προϊόντα, που επιχειρείται να μπουν ή να φύγουν λαθραία από τη χώρα μας».

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για επιπλέον 12 μηχανήματα, ώστε να βελτιώνεται διαρκώς το οπλοστάσιό της ΑΑΔΕ για τους ελέγχους. Ο κ. Πιτσιλής τόνισε πως «σε ό,τι αφορά την ενίσχυση των τελωνείων με προσωπικό, δίνεται ξεκάθαρη προτεραιότητα στη στελέχωση της συνοριογραμμής του Βορρά, ενώ συνεχίζουν την ήδη πολύ επιτυχημένη δουλειά τους τα μεικτά κλιμάκια στον Προμαχώνα και το Ορμένιο».