Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Απαγόρευση λειτουργίας 86 ξενοδοχείων στα Δωδεκάνησα, δηλαδή στο 8% του συνόλου των ξενοδοχείων του Αιγαίου, προχώρησε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Η αιτία την απαγόρευσης ήταν ότι έχει λήξει το Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας τους και δεν έχει προσκομισθεί από τους ιδιοκτήτες το ανανεωμένο Πιστοποιητικό Πυροπροστασίας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στη Ρόδο απαγορεύθηκε η λειτουργία σε 36 ξενοδοχειακές μονάδες, στην Κω σε 26 και στα υπόλοιπα νησιά των Δωδεκανήσων όπως στην Κάρπαθο, στη Λέρο, στη Κάλυμνο, στην Αστυπάλαια και στη Πάτμο σε 26 μονάδες. Οι περισσότερες μονάδες στις οποίες ανακλήθηκε το Σήμα είναι μικρομεσαίες και ανήκουν στη κατηγορία των 2 και 3 αστέρων.

Με τυχόν προσκόμιση των ανανεωμένων πιστοποιητικών πυροπροστασίας από τους ιδιοκτήτες των παραπάνω ξενοδοχείων η Υπηρεσία Τουρισμού του υπουργείου θα κινήσει εκ νέου τη διαδικασία χορήγησης Ειδικών Σημάτων Λειτουργίας.

Πάντως χωρίς έλεγχο πυροπροστασίας συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται στην ελληνική τουριστική αγορά εκατοντάδες βίλες, διαμερίσματα και άλλες κατοικίες που παρέχουν, παρανόμως, υπηρεσίες διαμονής σε ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπολογίζεται ότι οι αρμόδιες τουριστικές υπηρεσίες σε περίπου ενάμιση χρόνο χορήγησαν περί τα 3.500 Ειδικά Σήματα Λειτουργίας.

Το πρόστιμο για όσους διαπιστωθεί ότι δεν έχουν άδεια λειτουργίας φτάνει στις 50.000 ευρώ.