search icon

Ελλάδα

Άρση μέτρων: Τέλος η μάσκα και η απαγόρευση κυκλοφορίας – Τι ισχύει για self test, ανακοινώσεις Χαρδαλιά

Από 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας - Η μάσκα διατηρείται σε όλους τους δημόσιους χώρους και στους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός - Στα 10 άτομα ανά τραπέζι στην εστίαση

Στην τακτική ενημέρωση της Τετάρτης 23 Ιουνίου για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα. Ειδικότερα, ανακοινώθηκε το τέλος στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ενώ από 28 Ιουνίου αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι. Επίσης, η επιτροπή τόνισε εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός. Δεν πετάμε τις μάσκες, είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.

Αναλυτικά τα μέτρα – Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκινώντας την τοποθέτησή του είπε ότι αναστέλλεται η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους από την Πέμπτη  24 Ιουνίου, εφόσον δεν υπάρχει συγχρωτισμός από τις πέντε το πρωί, ωστόσο διατηρείται η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους χωρίς εξαιρέσεις.

Από Δευτέρα 28 Ιουνίου θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

Αναφορικά με αιτήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών τα μέλη της Επιτροπής μετά από διαλογική συζήτηση εισηγήθηκαν ομόφωνα τα ακόλουθα:

Διαβάστε ακόμη:

Μητσοτάκης: «Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον τουρισμό το β’ εξάμηνο – Μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα»

Χωρίς μνηστήρες το πιο ακριβό «σφυρί» στη Μύκονο

Αποεπενδύσεων συνέχεια για τις τράπεζες – Κουνούν… μαντήλι στις θυγατρικές του εξωτερικού

Exit mobile version