Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, θα επισκεφθεί Παρίσι, Λονδίνο και Ρώμη, όπου θα έχει σειρά επαφών.
Επισπεύδεται η περιοδεία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, που θα ξεκινήσει τελικά από το Παρίσι το απόγευμα της Κυριακής.
Στις 01/02/2015 θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, στις 17:00 (τοπική ώρα) με τον ομόλογό του Michel Sapin, και στις 18:00 (τοπική ώρα) με τον Υπουργό Οικονομίας Emmanuel Macron, στο Υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα ο κ. Βαρουφάκης θα μετέβαινε τη Δευτέρα το πρωί στο Λονδίνο και εν συνεχεία στο Παρίσι.
Τη Δευτέρα 02/02/2015, ο Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί στο Λονδίνο, όπου μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο επί θεμάτων Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο, στις 11:00 (τοπική ώρα) θα συναντηθούν με τον Υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, στο γραφείο του, στη Downing Street 11, με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι.
Την Τρίτη, 03/02/2015, ο Υπουργός Οικονομικών θα επισκεφθεί τη Ρώμη, όπου στις 11:30 (τοπική ώρα) θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Pier Carlo Padoan, στο Υπουργείο Οικονομικών.
Η επιστροφή του Υπουργού προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τρίτης.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.