Ως «ψαλίδισμα των φτερών» του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, χαρακτηρίζει το Bloomberg την απόφαση της κυβέρνησης να δημιουργήσει μία νέα ομάδα διαπραγμάτευσης, καθώς έχουν περάσει τρεις μήνες χωρίς αποτέλεσμα.
Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο η διαχείριση των καθημερινών επαφών με τους πιστωτές αναλαμβάνεται, πλέον, από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ ο ρόλος του κ. Βαρουφάκη θα περιοριστεί στην επίβλεψη των πολιτικών διαπραγματεύσεων με Ευρωζώνη και ΔΝΤ.
Σύμφωνα με τον Μιχαήλ Μιχαηλίδη, στρατηγικό αναλυτή της Royal Bank of Scotland, αυτή η αλλαγή δεν είναι και τόσο ουσιαστική, από τη στιγμή που ο κ. Βαρουφάκης παραμένει αυτός που θα διαπραγματεύεται με στο Eurogroup, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία κίνηση τακτικής του Έλληνα πρωθυπουργού.
Πάντως στο άρθρο προστίθεται ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στηρίζει τον κ. Βαρουφάκη.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.