Την εκτίμηση του πως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να υπογραφεί η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της για ένα νέο πακέτο διάσωσης, εξέφρασε ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελ Ralph Brinkhaus τονίζοντας πως υπάρχουν ακόμα αρκετά σημεία τα οποία θα πρέπει να διευκρινιστούν.
«Υπάρχουν πολλά ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ralph Brinkhaus, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk.
Ερωτηθείς αν η Γερμανία ευνοείται δίνοντας στην Ελλάδα 20 δισ. ευρώ αντί 30-35 δισ. ευρώ που προτείνουν η ΕΕ και το ΔΝΤ, ο κ. Brinkhaus είπε:
«Όσα περισσότερα χρήματα δοθούν σε μια δόση, τόσο μικρότερο «πάτημα» έχει κανείς να σταματήσει τις πληρωμές, αν η διαδικασία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα δεν προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί και υποσχεθεί».
«Έχει χαθεί πολλή εμπιστοσύνη τους τελευταίους μήνες» κατέληξε ο Brinkhaus τονίζοντας πως η βοήθεια θα πρέπει να δοθεί μόνο αν η Ελλάδα προχωρήσει ως αντάλλαγμα σε μεταρρυθμίσεις.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.