search icon

Ελλάδα

Χαλάει ο καιρός: Πού και πότε θα βρέξει – Έρχονται κεραυνοί και χαλάζι

Η αστάθεια θα επιμείνει και την Τρίτη, ιδίως στην Κρήτη, ενώ από την Τετάρτη θα περιοριστεί στα ορεινά

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα και αύριο, με τα φαινόμενα να είναι ισχυρότερα τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, όταν και εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.

Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης της μετεωρολογικής υπηρεσίας, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι οι εξής: Η Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης), η Ήπειρος, η Θεσσαλία, η Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), η Εύβοια καθώς και η κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησος. Στην Αττική προβλέπεται να επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και βόρεια του νομού, καθώς και η πόλη της Αθήνας.

Η αστάθεια θα επιμείνει και την Τρίτη, ιδίως στην Κρήτη, ενώ από την Τετάρτη θα περιοριστεί στα ορεινά.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές ή και καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και το Βόρειο Αιγαίο. Σταδιακά από τις μεσημβρινές ώρες περιμένουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά με έμφαση τη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Αττική και την Ανατολική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα και πιο τοπικά στην Θράκη, ενώ πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει στα ορεινά της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα γενικά αίθριος καιρός με τοπικές και παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 11 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΕΥΒΟΙΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΤΤΙΚΗ

Διαβάστε ακόμη 

Τα ποσά… ζαλίζουν: Τα χρήματα που έβαλαν στα ταμεία τους Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ 

Οι 4+1 ισχυροί «παίκτες» στον τομέα των πληρωμών

Real Estate: Τα «φιλέτα» της Εκκλησίας στη Θεσσαλονίκη (pic)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Exit mobile version