Μετά το ομολογουμένως άκρως επιτυχημένο deal με τον όμιλο των Electra Hotels & Resorts για την αξιοποίηση οικοπέδου στη Θεσσαλονίκη στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, η Εκκλησία βγάζει τώρα στην αγορά προς αξιοποίηση και δεύτερο ακίνητο στη συμπρωτεύουσα, έχοντας δημοσιεύσει προ ημέρων και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Με βάση λοιπόν τους όρους της προκήρυξης, διατίθεται προς αξιοποίηση μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, με σκοπό την ανέγερση κτιρίου μια εκκλησιαστική οικοπεδική έκταση 847 τ.μ. επί των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Β. Χατζή 2, στο παραλιακό μέτωπο.

Η διάρκεια μίσθωσης θα είναι 49 χρόνια, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν αρχικό μηνιαίο μίσθωμα κατά την κρίση τους, το οποίο δεν θα είναι κατώτερο των 11.500 ευρώ, καταθέτοντας εγγυητική επιστολή τράπεζας για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό και ποσό 700.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το πλάνο των Electra Hotels & Resorts, με διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιάννη Ρέτσο στη συμπρωτεύουσα αφορά ένα νέο πεντάστερο, δυναμικότητας 165 δωματίων, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης σε μια επένδυση που μπορεί να αγγίξει τα 25 εκατ. ευρώ.

Το εν λόγω ακίνητο στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης είναι 1.400 τ.μ. και θεωρείται «φιλέτο», δεδομένου ότι βρίσκεται σε ένα πολύ κεντρικό σημείο της πόλης.

Διαβάστε ακόμα

Οι 4+1 ισχυροί «παίκτες» στον τομέα των πληρωμών

Πυρετός επενδύσεων από τους «Big 6» των συμβουλευτικών εταιρειών (pics)

Κόντρα στο… ρεύμα η Goldman Sachs: Γιατί η ύφεση δεν θα «χτυπήσει» τις ΗΠΑ 

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ