Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, ο οποίος μαζί με τον Γιάννη Λαγό είναι ο ένας από τους δύο καταδικασθέντες της ΧΑ που δεν έχει παραδοθεί ή συλληφθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου που στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τελευταία φορά που αστυνομικοί ειδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου. Ο ίδιος είχε δώσει το παρών στο τμήμα του Παπάγου την 1η Οκτωβρίου, ως όφειλε σύμφωνα με τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί μετά την αποφυλακισή του το 2015.

Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Η «εξαφάνιση» του Παππά προκάλεσε και αντιπαράθεση ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που με ανακοίνωσή του τονίζει ότι η αστυνομία κάνει ό,τι πρέπει για να εντοπίσει και να οδηγήσει στη φυλακή τον φυγόποινο υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά, όπως έχει κάνει με επιτυχία για αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Στην ίδια ανακοίνωση πάντως, τονίζεται ότι η ΕΛΑΣ θα παρανομούσε αν τον είχε θέσει σε παρακολούθηση πριν την απόφαση του δικαστηρίου. Νωρίτερα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, είχαν υποστηρίξει ότι «η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη».

Στην ανακοίνωση 11 σημείων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σημειώνεται αφενός ότι οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον Παππά «χαλάρωσαν» σημαντικά έξι μήνες μετά την αποφυλάκισή του, το 2015 και εκείνος τους εφάρμοζε.

Αφετέρου επιβεβαιώνεται ότι η ΕΛΑΣ «είδε» τον Παππά για τελευταία φορά την 1η Οκτωβρίου, ενώ αν τον παρακολουθούσε με οποιοδήποτε τρόπο θα παρανομούσε. Μάλιστα απαντώντας στον Χρήστο Σπίρτζη πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχολίαζαν ότι «προφανώς είναι καινούργιος στον χώρο της Αστυνομίας και δεν γνωρίζει από προστασία μαρτύρων και κράτος δικαίου. Οταν είναι σε εξέλιξη η δίκη οι κατηγορούμενοι επιτηρούνται για λόγους ασφαλείας από ακτιβιστικές ενέργειες».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr