Η κύρια Φώφη Γεννηματά το 2012 ήταν εξωκοινοβουλευτική υπουργός Εθνικής Άμυνας και το σύνολο των εσόδων ανήλθαν σε 40.600 ευρώ, ενώ της συζύγου της σε 30.204 ευρώ. Αναφορικά με τις τραπεζικές της καταθέσεις, στο Πόθεν Έσχες που έχει καταθέσει ο μεγαλύτερος λογαριασμός είναι του συζύγου της στην Investor Bank (επενδυτικός λογαριασμός) με 40.248 δολάρια. Οι υπόλοιποι λογαριασμοί της κυρίας Γεννηματά και της συζύγου της δεν ξεπερνούν συνολικά τις 10.000 ευρώ.
Αμετάβλητη παρέμεινε η ακίνητη περιουσία του ζεύγους. Συνολικά η κυρία Γεννηματά και ο σύζυγός της κατέχουν δικαιώματα από 20% ως 100% σε 29 ακίνητα. Η σημερινή πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκείνη την περίοδο είχε μικρό χαρτοφυλάκιο μετοχών (Εθνική Τράπεζα και Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης), ενώ είχε προβεί και στην αγορά μικρού αριθμού warrants της Εθνικής Τράπεζας.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει αυτοκίνητο στο όνομά της.
Π. Καμμένος
Τα εισοδήματα του κ. Πάνου Καμμένου ανέρχονται περίπου σε 72.000 ευρώ εκ των οποίων τα 42.140 δεν φορολογούνται. Επίσης, από άλλες πηγές και συγκεκριμένα από είσπραξη ενοικίων εμφανίζει εισοδήματα ύψους 72.000 ευρώ. Η σύζυγός του έχει εισοδήματα ύψους 32.967 ευρώ από δικηγορικές αμοιβές, 2.100 ευρώ από ενοίκια και 95 ευρώ από τόκους καταθέσεων.
Η ακίνητη περιουσία του ζεύγους αυξήθηκε ελάχιστα καθώς η σύζυγός του κληρονόμησε ποσοστό 9,37% σε οικόπεδο με οικία. Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαθέτει το 100% εννέα γραφείων και το 50% οικίας 509 τ.μ.. Η σύζυγός του συμμετέχει με διάφορα ποσοστά σε 11 ακίνητα.
Μικρού ύψους καταθέσεις εμφανίζει ο κ. Καμμένος. Συγκεκριμένα σε πέντε λογαριασμούς της Citi Bank εμφανίζει περίπου 90 ευρώ, 80 δολάρια και 17 λίρες αγγλίας. Στην εθνική τράπεζα εμφανίζει ποσά περίπου 16.000 ευρώ. Η σύζυγός του σε τέσσερις λογαριαμσούς της ΕτΕ αποταμίευσε λίγο πάνω από 28.000 ευρώ.
Αμετάβλητη παρέμεινε η περιουσία σε πλωτά και μεταφορικά μέσα του ζεύγους με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ να διατηρεί το φουσκωτό 8,3 μέτρων.
Επίσης ο κ. Καμμένος εμφανίζεται κάτοχος ΙΧ 5.967 κ.ε. και ενός ακόμα 4.970 κ.ε. το οποίο όπως δηλώνει βρίσκεται σε ακινησία «λόγω αδυναμίας πώλησής του». Η σύζυγός του έχει ένα ΙΧ 1.970 κ.ε.
Τέλος, ο κ. Καμμένος είναι μέτοχος σε εμπορική εταιρία ΑΕ με κεφάλαιο εισφοράς 163.900 ευρώ.
Δημ. Κουτσούμπας
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος εξελέγη βουλευτής το 2013, για το οικονομικό έτος 2012 δήλωσε στο Πόθεν Έσχες του έσοδα 25.651 ευρώ με τη σύζυγό του να δηλώνει έσοδα 16.576 ευρώ.
Όσον αφορά τις καταθέσεις διατηρεί δύο λογαριασμούς από κοινού με τη σύζυγό του στη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συνολικού ύψους 10.060 ευρώ ενώ άλλους δύο λογαριασμούς έχει με τα παιδιά του στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος συνολικού ύψους 2.505 ευρώ.
Μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του κατέχουν δικαιώματα από 100% έως 33% σε έξι ακίνητα
Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνεται ότι δεν έχει στην κατοχή του ούτε μετοχές, ούτε πάσης φύσεως οχήματα.
Νικ. Μιχαλολιάκος
Ο πιο πλούσιος πολιτικός αρχηγός φαίνεται πως είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, με τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια, όπως προκύπτει από το Πόθεν Έσχες του 2013 (χρήσης 2012) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίζει εισοδήματα συνολικού ύψους 271.050 ευρώ.
Επίσης, έχει 10 εγγραφές ακινήτων μαζί με καταθέσεις ύψους 183.372 ευρώ και συμμετοχή σε δύο επιχειρήσεις.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.