Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Με 233 ψήφους εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, βάζοντας τίτλους τέλους στην πολιτική περιπέτεια της εκλογής Προέδρου που οδήγησε εν μέσω Χριστουγέννων σε διάλυση της Βουλής και εθνικές εκλογές.

Ο Πρ. Παυλόπουλος ξεπέρασε τον αριθμό των 180 ψήφων που απαιτούνταν για την εκλογή του.

Παρόντες ήταν 295 βουλευτές, ενώ απουσίαζαν 5. Υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου ψήφισαν 233 βουλευτές, ενώ υπέρ του Νίκου Αλιβιζάτου, υποψηφιότητα που στήριξαν οι βουλευτές του Ποταμιού και του ΠαΣοΚ, ψήφισαν 30 βουλευτές, 32 βουλευτές ψήφισαν παρόν.

Σας εύχομαι ολόθερμα καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα, είπε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου στον Προκόπη Παυλόπουλο, όταν τον επισκέφτηκε στο γραφείο του λίγο μετά τις 22:30 για να του ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους βουλευτές των δημοκρατικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου για την ύψιστη τιμή που μου έκαναν, μία τιμή όμως που από αυτή την στιγμή μετατρέπεται σε μέγιστο χρέος”, σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο νέος ΠτΔ στάθηκε στην ανάγκη υπεράσπισης των θυσιών του λαού και “να βγούμε το συντομότερο δυνατό από αυτό τον εφιάλτη τον οποίο ζούμε”.

“Θα είμαι πάντα στην υπηρεσία του Κοινοβουλίου”, τόνισε.

«Συγχαίρω θερμά τον κ Προκόπη Παυλόπουλο για την εκλογή του. Είμαι βέβαιος οτι θα ασκήσει κατά τρόπο άψογο τα συνταγματικά του καθήκοντα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συγχαίρω κατ’ αρχάς τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την εκλογή του. Θέλω να ελπίζω ότι ο αγαπητός φίλος και «εν όπλοις» συνάδελφος θα αναδείξει, ως ρυθμιστής του Πολιτεύματος, το πραγματικό νόημα του θεσμού του Προέδρου. Θα είναι εγγυητής της δημοκρατικής ομαλότητας όχι ως παθητικός θεατής των πολιτικών εξελίξεων, αλλά με πρωτοβουλίες και ενεργό ρόλο, όπως ο Ιταλός ομόλογός του. Θα λειτουργεί δηλαδή ως αδιαπέραστο ανάχωμα στη διολίσθηση της εξουσίας, κάθε εξουσίας, προς την αλαζονεία και συχνά προς την αυθαιρεσία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αλιβιζάτος.