Την αναβολή της δευτεροβάθμιας δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ζήτησε σήμερα δια συνηγόρου ο καταδικασθείς ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος. Συγκεκριμένα, συνήγορος που εμφανίστηκε στο δικαστήριο ως «άγγελός» του ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος έχει νοσήσει από κορωνοΐο και έπειτα από δίμηνη νοσηλεία του σε ΜΕΘ σήμερα βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης ζητώντας από το δικαστήριο να αναβάλλει τη δίκη.

Νωρίτερα, η πρόεδρος του δικαστηρίου εκφώνησε τα ονόματα των κατηγορουμένων με τον Γιάννη Λαγό, που βρίσκεται στην αίθουσα να δηλώνει πολιτικός κρατούμενος!

Από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα δικαστούν εν τέλει 54 κατηγορούμενοι και όχι 56. Και αυτό καθώς ένας έχει αποβιώσει και ένας παραιτήθηκε από την έφεση. Μάλιστα, οι 50 από τους κατηγορούμενους δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση. Σήμερα στο δικαστήριο προσήλθαν μόλις 16 εκ των κατηγορουμένων, ενώ πέντε εξ αυτών ενημέρωσαν την έδρα ότι δεν έχουν δικηγόρο. Κάποιοι εξ αυτών ζήτησαν από το δικαστήριο να τους διορίσει.

Eιδικότερα, στο δικαστήριο βρίσκονται οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, και Αντώνης Γρέγος. Πέρα από τον Νίκο Μιχαλολιάκο στη δικαστική αίθουσα δεν βρίσκεται ούτε και ο Γιώργος Ρουπακιάς, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και του έχουν επιβληθεί ισόβια. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως και πρωτόδικα. Καταδίκη» είπε η Μάγδα Φύσσα κατά την είσοδο της στη δικαστική αίθουσα.

Διαβάστε περισσότερα: protothema.gr