Ελλάδα

ΕΦΕΤ: Ανακλήθηκε από τα ράφια μπιφτέκι πουλερικών με σαλμονέλα

  • newsroom


Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι στην εσωτερική αγορά ώστε να διαπιστωθεί αν έχει αποσυρθεί η παρτίδα που κρίθηκε ακατάλληλη

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Έλεγχος για Salmonella spp., Listeria monocytogenes και παρουσία σταφυλοκοκκικών τοξινών», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «ΦΑΡΜΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ THE BURGER ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ & ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ», με αριθμό παρτίδας L210720 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 20-07-2022, καθαρού βάρους 2 X 180 γρ.

Η ανάλυση πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Εργαστηρίων, Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ και διαπιστώθηκε ότι το προϊόν με τα ως άνω στοιχεία είναι ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ διότι βρέθηκε θετικό στο παθογόνο βακτήριο Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / αν έχει από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε ακόμη:

Ελίζαμπεθ Χολμς – Theranos: «Να γίνω Στιβ Τζομπς» – Τι αποκαλύπτει το κρυφό ημερολόγιό της

Δωρεάν 50 GB data: Πώς και πότε θα δοθούν στους νέους 15-17 που έκαναν το εμβόλιο

Kiosky’s Convenience Stores: Αύξηση 47% του ρυθμού ανάπτυξης το 2021