Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Αδιαφάνεια στις κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών καταγγέλλει η ΑΣΚΙ Εφοριακών σε ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι κρίσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνουν δυστυχώς ότι το σύστημα αδιαφάνειας, διαπλοκής και αναξιοκρατίας που υπήρχε στο Υπουργείο Οικονομικών και γιγαντώθηκε την περίοδο των μνημονιών με τη σύσταση της ”ανεξάρτητης” ΓΓΔΕ, ακόμη ”ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ”.

Με διαδικασίες που προσβάλλουν κάθε έννοια αξιοκρατίας, με αποκλεισμούς ολόκληρων κατηγοριών ικανών στελεχών και κυρίως με επιβράβευση όσων υπηρέτησαν ”την προηγούμενη κατάσταση” και στελέχωναν τις εφορίες μέσω “αναθέσεων” απ’ τους υπουργούς του δικομματισμού και των μνημονίων, έγιναν και οι νέες επιλογές Διευθυντών εφοριών.

Οι λίγες περιπτώσεις ικανών στελεχών που επιλέχθηκαν, είναι το άλλοθι για τις κρίσεις που επέβαλε η μνημονιακή και ΟΧΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (!) Γ.Γ.Δ.Ε. και αποδέχθηκε (;) η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Α.Σ.ΚΙ. Εφοριακών καλεί:

– Το Σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών, να τοποθετηθεί με σαφήνεια για τη συνέχιση μιας κατάστασης, που με δριμύτητα κατήγγειλε (πολύ σωστά) το προηγούμενο διάστημα.

– Την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει αν θα επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο και της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, στο όνομα της υποτιθέμενης ”ανεξαρτησίας”, απ’ τους δανειστές, τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τη διαπλοκή, δημιουργώντας ανεξέλεγκτες συνθήκες, αντίστοιχες με αυτές της ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ, της ΕΛΣΤΑΤ κλπ.

– Τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου αλλά και καθ’ έναν που αγωνίζεται για διαφανείς, αποτελεσματικές και ανεξάρτητες Υπηρεσίες, να παρέμβει δυναμικά.

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ