Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδευόμενες από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (31/08/2025) σε Κέρκυρα, Παξούς και Ήπειρο, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) ενημέρωσε όλες τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τις περιφέρειες και τους δήμους, ώστε να βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας για την άμεση αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έθεσε σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο δράσης για πλημμύρες και συναφή φαινόμενα, ενώ οι δυνάμεις στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν έχουν τεθεί σε επιφυλακή και είναι έτοιμες για κλιμάκωση, εφόσον χρειαστεί.
Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας. Ειδικότερα, όπου προβλέπονται έντονες βροχές, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι, συνιστάται:
-
Ασφάλιση αντικειμένων που μπορεί να παρασυρθούν.
-
Έλεγχος λουκιών και υδρορροών για να μην είναι φραγμένα.
-
Αποφυγή διάσχισης ρεμάτων και χειμάρρων, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος των φαινομένων.
-
Διακοπή υπαίθριων δραστηριοτήτων ή παραμονής σε παράκτιες περιοχές, λόγω κινδύνου από κεραυνούς.
-
Άμεση προστασία κατά τη διάρκεια χαλαζόπτωσης σε κτίριο ή αυτοκίνητο.
-
Αποφυγή διέλευσης κάτω από δέντρα, πινακίδες ή μπαλκόνια όπου μπορεί να πέσουν αντικείμενα.
Σε περίπτωση έντονης κεραυνικής δραστηριότητας, οι πολίτες να αποφεύγουν ηλεκτρικές συσκευές, να αποσυνδέουν τηλεοράσεις, να μην αγγίζουν σωληνώσεις, να παραμένουν μέσα στο αυτοκίνητο με κλειστά παράθυρα, αποφεύγοντας μεταλλικά αντικείμενα και πλημμυρισμένους δρόμους. Σε ανοιχτούς χώρους, πρέπει να καταφεύγουν σε κτίριο ή να κάθονται χαμηλά στο έδαφος, μακριά από ψηλά δέντρα, πυλώνες και νερό.
Για πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται το site της ΕΛ.ΑΣ. (astynomia.gr), ενώ οδηγίες αυτοπροστασίας παρέχονται στην ιστοσελίδα της Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Η ενημέρωση για την πορεία της κακοκαιρίας θα γίνεται από τα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ στην ιστοσελίδα www.emy.gr.
Διαβάστε ακόμη
Τραμπ εναντίον όλων: Έρευνες, αποπομπές και απειλές σε πολιτικούς και θεσμούς
Cavo Paradiso – Μύκονος: Η οικονομική πλευρά ενός μύθου (pics)
ΟΗΕ: Η προβληματική εξάρτηση της Ελλάδας από τις εξαγωγές εμπορευμάτων
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.