Ελλάδα

Εμβολιασμοί: Ορόσημο για το σχέδιο «Ελευθερία» η 15η Αυγούστου – Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση

  • newsroom


110.000 ραντεβού πρώτης δόσης τις τελευταίες δέκα ημέρες - Προχωρούν και οι εμβολιασμοί κατ' οίκον - 1.554 ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Με ορόσημο τον Δεκαπενταύγουστο και την… επιστροφή των εκδρομέων ξεδιπλώνεται πλέον ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της εμβολιαστικής εκστρατείας “Ελευθερία” στη χώρα μας.

Οι περίπου 60.000 εμβολιασμοί που διενεργούνται ημερησίως τις τελευταίες επτά ημέρες είναι μειωμένοι έως και 40% σε σχέση με εκείνους που γίνονταν το προηγούμενο δίμηνο. Και αυτό, ενώ τα κρούσματα είναι σταθερά υψηλά -τα 2.156 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες αποτελούν αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων Δευτέρας από την αρχή του έτους- όπως και οι εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη covid-19 στα νοσοκομεία. Πλέον, στα νοσοκομεία βρίσκονται 1.554 ασθενείς, εκ των οποίων οι 188 διασωληνωμένοι, ο αριθμός των οποίων έχει σχεδόν επιστρέψει στα επίπεδα που ήταν στις αρχές Ιουλίου -ήταν 186 στις 2 Ιουλίου και έχοντας αυξηθεί κατά 53% μέσα στις 14 τελευταίες ημέρες.

Τα χαλαρά, λόγω καλοκαιριού και διακοπών, αντανακλαστικά των πολιτών σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, κρατούν σε εγρήγορση τους αρμόδιους -τους προβληματίζουν και τους ανησυχούν. Oι εκκλήσεις για ραντεβού εμβολιασμού είναι συνεχείς, ιδίως προς τους πολίτες ηλικίας 50 χρόνων και άνω, και παράλληλα σχεδιάζονται στοχευμένες δράσεις εμβολιασμού συγκεκριμένων πληθυσμιακών ομάδων το δεύτερο 15νθήμερο του μήνα.

Την ίδια στιγμή, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ολοκληρώνει την εισήγησή της για την προτεραιοποίηση των εμβολιασμών αναφορικά με την τρίτη δόση, ώστε να υλοποιηθεί από τον Σεπτέμβριο το σχετικό επιχειρησιακό σκέλος της “Ελευθερίας”.

Πώς προχωρά το τείχος ανοσίας

Πάνω από έξι στους δέκα ενήλικες είναι εμβολιασμένοι με μία τουλάχιστον δόση εμβολίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για τον εμβολιασμό, ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 10.540.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.705.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 54,3% στον γενικό πληθυσμό και 63,7% στον ενήλικο πληθυσμό.

Περισσότεροι από 5.170.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 49% στον γενικό πληθυσμό και 58% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς ανηλίκων, 33.000 έφηβοι ηλικίας 15-17 ετών και 5.300 έφηβοι 12-14 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

Συμφωνία για το κλίμα: Όσο περνάει ο χρόνος η ελπίδα απομακρύνεται

«Πετζετάκις» – Η πρώτη ελληνική πολυεθνική: Από το ένδοξο παρελθόν στο θλιβερό παρόν (pics)

Στα όριά του για δεύτερη μέρα το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας