Ελλάδα

Επανεξελέγη Πρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ ο Μιχαήλ Δακτυλίδης

  • newsroom


Η θητεία της νέας διοικούσας Επιτροπής και Αντιπροσωπείας της Ένωσης θα είναι τριετής (2020-2023)

Ο κ. Μιχαήλ Δακτυλίδης επανεκλέχθηκε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διπλωματούχων Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και στα 15 Περιφερειακά Τμήματα της ΠΕΔΜΕΔΕ σε όλη τη χώρα.

Η θητεία της νέας διοικούσας Επιτροπής και Αντιπροσωπείας της Ένωσης θα είναι τριετής (2020-2023). Αντιπρόεδρος της ΠΕΔΜΕΔΕ ορίστηκε ο κ. Κωνσταντίνος Γκολιόπουλος και Γενικός Γραμματέας ο κ. Ευάγγελος Κασσελάς.

Για την επόμενη τριετία, βασικός στόχος της Διοίκησης θα είναι η ισχυροποίηση και η οικονομική αυτοδυναμία της ΠΕΔΜΕΔΕ καθώς και η προάσπιση των συμφερόντων των μελών της Ένωσης.

Συγκεκριμένα στις βασικές επιδιώξεις της Διοίκησης θα είναι :

  • Η αλλαγή του ν. 4412/2016 για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου της άσκησης του επαγγέλματος των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων
  • Η εξασφάλιση σημαντικών πόρων από το Recovery Fund προκειμένου να διατεθούν στην κατασκευή Δημοσίων Έργων
  • Η αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού σχεδίου στήριξης (Recovery Plan) με περισσότερα έργα στην Περιφέρεια
  • Η προσπάθεια για εκταμίευση σημαντικών πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της συμμετοχής στη FIEC & την ΕΙC.
  • Η ενημέρωση & εκπαίδευση των μελών της ώστε να ανταποκριθούν στην νέα εποχή του κατασκευαστικού οικοσυστήματος και στις απαιτήσεις που προκύπτουν (Green Deal, BIM – Digitalization, Circular Economy and Energy Efficiency).

Με στόχο και με όραμα, κατέληξε ο Πρόεδρος της Ένωσης θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε τον Κατασκευαστικό κλάδο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, προσπαθώντας όχι μόνο να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την επιβίωσή του αλλά να δημιουργήσουμε στερεές βάσεις και προϋποθέσεις για την αειφορία και την ανάπτυξή του.

Απόρρητο Απόρρητο