Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Την στήριξη στην κυβέρνηση για τη συμφωνία με τους εταίρους και την στρατηγική διαπραγμάτευσης που ακολουθεί, παρέχει η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για το 56% των ερωτηθέντων η παράταση της δανειακής σύμβασης ήταν επιτυχία, ενώ το 24% πιστεύει ότι η συγκεκριμενη εξέλιξη ήταν αποτυχία. Για το 20% δεν ειναι ούτε επιτυχία/ούτε αποτυχία.

Η παράταση της δανειακής σύμβασης είναι επιτυχία για το 69,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 38% των ψηφοφόρων της Ν.Δ. θεωρεί την παράταση επιτυχία.

Το 29,5% των εκλογέων της ΧΑ θεωρεί επιτυχία την παράταση ενώ το 57% των ψηφοφόρων του Ποταμιού θεωρεί την παράταση επιτυχία.

Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ κάνουν λόγο κατά 30% επιτυχία, ενώ το 54,5% όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο επίσης για επιτυχία.

Το 53% εκτιμά ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τηρήσει το σύνολο των προεκλογικών υποσχέσεων, 43,5% όχι, 3,5% ΔΞ/ΔΑ.

Την ίδια ώρα η στάση της ΝΔ έναντι της κυβέρνησης στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων κρίνεται ως θετική, δηλαδή ότι η ΝΔ στήριξε την κυβέρνηση από το 13,5% των ερωτηθέντων.