Ελλάδα

Έρευνα: «Χρυσή» η ενοικίαση Ι.Χ. τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

  • newsroom


Εκτόξευση των τιμών καταγράφεται τους δύο καλοκαιρινούς μήνες στις τιμές ενοικίασης, οι οποίες για ένα μικρό αυτοκίνητο ξεκινούν από 1.000 έως και 2.200 ευρώ

Μπορεί η τουριστική σεζόν να ξεκινά σιγά-σιγά ωστόσο οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων φαίνεται ότι έχουν αυξήσει υπερβολικά τις τιμές ενοικίασης των οχημάτων τους εξαιτίας του υπέρογκου αριθμού των κρατήσεων από τουρίστες και της έλλειψης που καταγράφεται από αυτοκίνητα!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Newsauto.gr όλες οι εταιρείες ενοικίασης διπλασίασαν, τριπλασίασαν ή πολλαπλασίασαν τις τιμές διάθεσης των αυτοκινήτων τους για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ενώ από τον Σεπτέμβριο καταγράφεται σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών έως και το Νοέμβριο ενώ τον Δεκέμβριο οι τιμές επιστρέφουν σε χαμηλά επίπεδα.

Οι λόγοι ανόδου των τιμών εστιάζονται σε τρεις παράγοντες: στον κορωνοϊό, στην έλλειψη αυτοκινήτων και στις μαζικές κρατήσεις τουριστών.

Όσον αφορά στον πρώτο λόγο ο κορωνοϊός θα πρέπει να επισημάνουμε ότι άλλαξε ριζικά την αγορά ενοικιάσεων και leasing καθώς και οι δύο κλάδοι από πέρυσι «πάγωσαν» σχεδόν όλες τις παραγγελίες εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης μετακίνησης των τουριστών.

Το αποτέλεσμα των αυστηρών μέτρων ήταν να μειωθεί πολύ ο στόλος των διαθέσιμων αυτοκινήτων των εταιρειών ενοικιάσεων και leasing καθώς χιλιάδες αυτοκίνητα πουλήθηκαν ως μεταχειρισμένα για να τονωθεί η ρευστότητα των συγκεκριμένων εταιρειών.

Ωστόσο η κατακόρυφη άνοδος των κρατήσεων σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα «έπιασε» τις εταιρείες ενοικιάσεων και χρονομίσθωσης απροετοίμαστες με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα κυρίως για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και οι τιμές να «εκτοξευθούν».

Όλα τα παραπάνω συντέλεσαν στην μεγάλη άνοδο των τιμών ενοικίασης αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών, ενώ στα υπερπολυτελή οχήματα το κόστος είναι πραγματικά εντυπωσιακά υψηλό…

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto