search icon

Ελλάδα

Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας: Και μέσω Προξενικών Αρχών η εγγραφή των Ελλήνων του εξωτερικού

Ποια στοιχεία μπορούν να καταχωρηθούν στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας - Σε ποιες διαδικτυακές υπηρεσίες μπορούν να έχουν πρόσβαση μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας

Τη δυνατότητα να δηλώνουν μέσω των έμμισθων Προξενικών Αρχών τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ) έχουν εφεξής οι Έλληνες πολίτες που κατοικούν μόνιμα στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό, ακόμη και αν δεν διαθέτουν κωδικούς web banking σε ελληνική τράπεζα ή αριθμό κινητού σε ελληνικό πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, μπορούν:

Η διαδικασία δήλωσης και επαλήθευσης ολοκληρώνεται με μία και μόνο επίσκεψη του ενδιαφερόμενου πολίτη στην Προξενική Αρχή του τόπου κατοικίας του. Κάθε πολίτης μπορεί να δηλώσει στο ΕΜΕπ έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου, η επαλήθευση του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιονδήποτε από τους ακόλουθους τρόπους:

Το ΕΜΕπ σχεδιάστηκε, υλοποιήθηκε και τηρείται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η παραγωγική του λειτουργία ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 με σκοπό:

Κατ’ επιλογή του πολίτη, στο ΕΜΕπ καταχωρίζεται το σύνολο ή μέρος των εξής στοιχείων:

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στο Λονδίνο(2), το deal Κόκκαλη, τα αεροπλάνα του Καράτζη και το χρυσό χαρτοφυλάκιο

Πλειστηριασμοί: Το τέλος του «σήριαλ» για την Αχαϊκή Amadeus και τι έρχεται για το αυθαίρετο των Πατρώνη στη Μύκονο (pics)

Απίστευτο: Το δημόσιο χρωστάει ακόμα αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα ενοίκια»

Exit mobile version