Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Είμαι επιφυλακτικός για το άνοιγμα της αγοράς

  • newsroom


Για τα σχολέια ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι η αποφαση για άνοιγμα δεν ήταν ομόφωνη και ότι ο ίδιος συντάχθηκε με τη μειοψηφία

«Έχει ληφθεί μία απόφαση». Αυτό αρκέστηκε να σχολιάσει για τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων για άνοιγμα των νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων και στις «κόκκινες περιοχές», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και τόνισε: «Να ελπίσουμε ότι θα είναι όλα ομαλά, γιατί έχουμε δύσκολο δρόμο».

Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση που δεν ήταν ομόφωνη, χαρακτηρίζοντας «φυσιολογικό» το να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των επιστημόνων.

Έκρουσε, ωστόσο, τον κώδωνα του κινδύνου επικαλούμενος τη χθεσινή προειδοποίηση του ΠΟΥ προς τις ευρωπαϊκές χώρες και έδωσε επίσης το χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ιρλανδίας, όπου τα κρούσματα από περίπου 300 έφτασαν στις σχεδόν 7.000.

Ερωτηθείς για την κατεύθυνση των εισηγήσεων της Επιτροπής για το άνοιγμα της αγοράς, που θα δοθούν σήμερα, αρκέστηκε να εκφράσει την επιφυλακτικότητά του, λέγοντας ότι η Επιτροπή είναι μπροστά σε ένα δίλημμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάκτωρ: Σε 20 μέρες η έκβαση της μάχης για τον έλεγχο της εταιρείας

Επίδομα €534: Ποιοι πάνε ταμείο από την επόμενη εβδομάδα

Με τηλεκπαίδευση σήμερα γυμνάσια και λύκεια – Με ποιο κωδικό θα γίνεται η μετάβαση στα Δημοτικά