Στις 4 Αυγούστου 2020 η μεγάλη οικογένεια της ναυτιλίας αποχαιρέτησε έναν δικό της άνθρωπο, τον Simon Βell, 57 ετών, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, που έδωσε μια πολύ σύντομη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα, την οποία δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει. O Simon Bell για τέσσερις περίπου δεκαετίες δραστηριοποιήθηκε με αφοσίωση στο χώρο της ναυτιλίας, με τελευταίο σταθμό την εταιρία Fairseas Average Adjusters (συνιδρυτής και μέτοχος).

Στη μνήμη του δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα» (Fairlife L.C.C.), που θα βοηθήσει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, αλλά και σε όλη την πορεία του ασθενούς με καρκίνο πνεύμονα στη χώρα μας, πάντα με την συνεργασία και τη στήριξη δημοσίων και ιδιωτικών φορέων υγείας, γιατρών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και φορέων και συλλόγων που ήδη δραστηριοποιούνται με επίκεντρο τον ασθενή με καρκίνο.

Ο Έλληνας εφοπλιστής, Πάνος Λασκαρίδης αποχαιρέτησε τον Simon με τα εξής λόγια: «Γνώριζα καλά και έχω συνεργαστεί αρκετές φορές με τον Simon κατά τη διάρκεια της πορείας μου και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο με ήθος, αφοσίωση και όραμα. Εξαίρετος επαγγελματίας που σίγουρα θα λείψει από τη Ναυτιλιακή κοινότητα. To έργο που αναλαμβάνει η σύζυγος του είναι πολύ σημαντικό και αξίζει την υποστήριξη όλων μας.»

Είναι σημαντικό ότι, αναγνωρίζοντας τη σημασία της δημιουργίας του πρώτου φορέα για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, το Metropolitan Hospital και ο Όμιλος HHG ανακοίνωσαν ήδη στρατηγική συνεργασία με το FairLife. Ειδικότερα, το Metropolitan Hospital αναλαμβάνει το ρόλο του στρατηγικού συνεργάτη και μια ομάδα από κορυφαίους ιατρούς των Κλινικών του Ομίλου θα βρίσκεται στον πυρήνα της συμβουλευτικής ιατρικής ομάδας της FairLife L.L.C. H επιστημονική συμβουλευτική ομάδα του FairLife συμπεριλαμβάνει ειδικούς επιστήμονες που εμπλέκονται στη φροντίδα του ογκολογικού ασθενούς και ιατρούς υψηλής εξειδίκευσης από νοσοκομεία της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο) και του εξωτερικού (Η.Π.Α., Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία). Οι ειδικοί του Ομίλου HHG θα πλαισιώνουν ενεργά τις κοινές δράσεις.