Δεν έχουν καμία βάση τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σκιές στην σχέση του Γιάννη Δραγασάκη με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Αntenna.

Τα δημοσιεύματα ήθελαν τον Γιάννη Δραγασάκη να πηγαίνει ο ίδιος στο Eurogroup, για να κηδεμονεύσει τον Υπουργό Οικονομικών και ότι είναι ενοχλημένος από τις πολλές συνεντεύξεις που έχει δώσει ο Γ. Βαρουφάκης.

«(Τα δημοσιεύματα) δεν έχουν καμία βάση. Η κυβέρνηση είναι ενιαία. Γενικά, η οικονομική πολιτική της διαμορφώνεται στο πλαίσιο του κυβερνητικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής, το οποίο, έχω την τιμή να συντονίζω. Έχω την χαρά να συνεργάζομαι με ανθρώπους όπως τον Γιάνη Βαρουφάκη, τον Σταθάκη, τον Λαφαζάνη, τον Τσακαλώτο και λοιπούς. Είμαστε μία ομάδα συμπαγής, ακριβώς διότι είμαστε συμπληρωματικοί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Μία ορχήστρα είναι καλή όχι όταν όλα τα όργανα παίζουν το ίδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης.

«Το ότι όταν κάποιος βγαίνει στα φώτα της δημοσιότητας πάρα πολλές φόρες καίγεται, το λέω για τον εαυτό μου, δεν σχολιάζω άλλους», συμπλήρωσε.

«Ίσως υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης», τόνισε ο Γ. Δραγασάκης για την συγκεκριμένη φημολογία εντάσεων στις σχέσεις του με τον Γ. Βαρουφάκη.

Δουλειά μου είναι να σημειώνω τις αδυναμίες μας, υπάρχουν αντικρουόμενες δηλώσεις, αλλά δεν θυμάμαι σε έναν μήνα να είχε κανείς άλλος τέτοιες απαιτήσεις από μία κυβέρνηση, σημείωσε.