Οι ελληνικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι η σορός ενός άνδρα που πιστεύεται ότι είναι ο αγνοούμενος Βρετανός γιατρός Michael Mosley βρέθηκε στο νησί της Σύμης.

Ο Mosley εξαφανίστηκε αφού πήγε για παράκτιο περίπατο στο νησί.

«Βρέθηκε στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας», δήλωσε στον Guardian ο αντιδήμαρχος του νησιού Νικήτας Γκρίλας. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι είναι αυτός».

Η ανακάλυψη έγινε την πέμπτη ημέρα μιας τεράστιας επιχείρησης από αέρος, ξηράς και θάλασσας για τον εντοπισμό του τηλεοπτικού παρουσιαστή και γκουρού της υγείας που έκανε δημοφιλή τη διαλειμματική νηστεία και σχεδίασε τη δίαιτα 5:2.

Ο 67χρονος Mosley εθεάθη για τελευταία φορά όταν ξεκίνησε πεζοπορία κατά μήκος της παραλίας του Αγίου Νικόλα στο νησί της Σύμης στις 13.30 τοπική ώρα την Τετάρτη.

Η σύζυγός του, Dr Clare Bailey, σήμανε συναγερμό όταν δεν επέστρεψε μέχρι τις 7.30μμ. Ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό του γιατρού, ο οποίος είναι γνωστός για τις εμφανίσεις του στο The One Show και στο This Morning.

Στην έρευνα συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες, ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, εθελοντές και ένα drone. Η αστυνομία εργαζόταν με την υπόθεση ότι ο Mosley μπορεί να επηρεάστηκε από τη ζέστη και να γλίστρησε και να έπεσε, ίσως από κάποιο ύψος.

Ο Mosley, αρθρογράφος της Daily Mail, έκανε πολλά ντοκιμαντέρ για τη διατροφή και την άσκηση, μεταξύ των οποίων και την εκπομπή του Channel 4 Michael Mosley: Who Made Britain Fat? Συμμετείχε επίσης στη σειρά του BBC Trust Me, I’m a Doctor.

Διαβάστε ακόμη 

Νέα επένδυση στη Φοινικιά της Σαντορίνης

Πάνω από €700 εκατ. οι ισραηλινές επενδύσεις σε ελληνικά ακίνητα (pics)

FTI: Ψυχραιμία και σκεπτικισμός στους φορείς του ελληνικού τουρισμού μετά το «κανόνι» του tour operator

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ