Πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών «βλέπει» ο βρετανικός Guardian, με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, Ian Traynor, να υποστηρίζει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών είναι πλέον ελάχιστες.
Ο κ. Traynor, επικαλούμενος πηγή της Ευρωζώνης, υποστηρίζει ότι έχει, ήδη, επέλθει συμφωνία για το θέμα των συντάξεων, για τα περισσότερα θέματα που αφορούν τον ΦΠΑ, ενώ οι διαφορές για το θέμα του συγκεκριμένου φόρου δεν ξεπερνούν το ποσό τον 107 εκατ. ευρώ, το οποίο θεωρείται αμελητέο.
Οι πιστωτές, όμως, επιμένουν για μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει συμφωνία και για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων.
«Θα ήταν γελοίο να μην φθάσουμε σε συμφωνία για κάτι τόσο μικρό», τονίζει η συγκεκριμένη ευρωπαϊκή πηγή.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.