Συνεχίζεται για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας η κατάθεση του Αντώνη Ψαρόπουλου, δικηγόρου και πατέρα της 21χρονης Μάρθης, που έχασε τη ζωή της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Παρούσα στη διαδικασία είναι και η Μαρία Καρυστιανού, η οποία συνοδευόταν από τη συνεργάτιδά της και δικηγόρο Μαρία Γρατσία.

Η Μαρία Καριστιανού αναφορικά με τις εκταφές θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας τόνισε σε δηλώσεις της πως η αρμόδια εισαγγελέας έχει ήδη στα χέρια της τις απαντήσεις από τα ελληνικά πανεπιστήμια που τις λένε πως δεν μπορούν να εξετάσουν τίποτα περισσότερο από το DNA. «Θέλουμε να μάθουμε από ποια ουσία πέθαναν οι άνθρωποι μας», είπε χαρακτηριστικά.

Η Καρυστιανού στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών, σήμερα καταθέτει ο πρώην σύζυγός της
Η Καρυστιανού στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών, σήμερα καταθέτει ο πρώην σύζυγός της

Την ίδια ώρα, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη αναφορικά με τις εκταφές και το γεγονός ότι, εάν τα ελληνικά εργαστήρια που θα επιλεγούν διαπιστώσουν πως κάποιες από τις εξετάσεις δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, τότε θα ζητηθεί η συνδρομή εργαστηρίων του εξωτερικού, η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε τα εξής:

«Ο κ. Φλωρίδης είναι νομικός, είναι υπουργός Δικαιοσύνης. Θα έπρεπε να καταλάβει ότι έχουν ήδη τα πανεπιστήμια απαντήσει ότι δεν μπορούν να γίνουν αυτές οι εξετάσεις. Επομένως το να θέλει να βάλει χέρι στις σακούλες και να στείλουν εκείνοι ότι νομίζουν και όπως το νομίζουν στα άλλα εργαστήρια δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι η ίδια βρίσκεται στο απυρόβλητο η Μαρία Καρυστιανού σημείωσε: «Δεν ήμουν ποτέ στο απυρόβλητο, γιατί από την πρώτη ημέρα δέχομαι πόλεμο».

Η υπόθεση που εκδικάζεται αφορά τον χειρισμό του βιντεοληπτικού υλικού της εμπορικής αμαξοστοιχίας και ειδικότερα τη μη παράδοση των σχετικών βίντεο από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, καθώς και την επανεγγραφή νέων δεδομένων στον ψηφιακό σκληρό δίσκο κατά τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα.

Ως αποτέλεσμα, όταν το υλικό παραδόθηκε τελικά στον εφέτη ανακριτή, δεν ήταν πλέον δυνατή η ανάκτησή του.

Τι δήλωσαν Ρούτσι και Κωνσταντοπούλου για τις εκταφές

Έξω από το δικαστήριο, ο Πάνος Ρούτσι και η Ζωή Κωνσταντοπούλου προχώρησαν και αυτοί σε δηλώσεις σχετικά με τις εκταφές των σορών.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr