Υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ κατεβαίνει στις εκλογές της άλλης Κυριακής στη Β’ Αθήνας ο Ηλίας Λιβάνης, που μαζί με την αδελφή του, Γιώτα, έχουν έναν από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους της χώρας.
Ο γιος του Αντώνη Λιβάνη, του πιο έμπιστου ανθρώπου του Ανδρέα Παπανδρέου, σημείωσε, σε συνέντευξή του στο Παρόν πως “δεν συνιστά «ιεροσυλία»” η απόφασή του να κατέβει στις εκλογές υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με το ΠαΣοΚ.
“«Βέβηλοι» είναι όσοι απαρνήθηκαν τις αρχές του ΠΑΣΟΚ. Υπογράφοντας και εφαρμόζοντας τα Μνημόνια μετέτρεψαν το ΠΑΣΟΚ σε ένα πολιτικό κόμμα που καταστρατήγησε όλα αυτά για τα οποία αγωνίστηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου”, σημείωσε, τονίζοντας ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, εκφράζει σήμερα την ελπίδα που τόσο πολύ χρειάζεται ο λαός μας για να προχωρήσει η πατρίδα μας, αλλά και για να αλλάξει η Ευρώπη”.
Σχετικά με το τι χρειάζεται για να ξαναμπεί η οικονομία στον δρόμο της ανάπτυξης ο κ. Λιβάνης υποστήριξε ότι οι “προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, θα δώσουν μια πρώτη ώθηση στην οικονομία. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ο εξώδικος διακανονισμός των οφειλών στα Ταμεία και το Δημόσιο, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ, η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων θα επιτρέψουν στην ελληνική οικογένεια να πάρει μια ανάσα μετά τη μνημονιακή λαίλαπα”.
Όπως σημείωσε ο κ. Λιβάνης είναι “κοινό μυστικό ότι έρχεται ένα «κούρεμα» του χρέους, θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να αρχίσει να κινείται η αγορά, να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, να αυξάνονται τα εισοδήματα. Αν αυτή η αρχική ώθηση στην οικονομία συνδυαστεί με τα γεωπολιτικά πλεονεκτήματα της χώρας, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απογειωθεί η ελληνική οικονομία”.
Σε περίπτωση που οι δανειστές αποκλείουν κατηγορηματικά ένα «κούρεμα» του χρέους ο κ. Λιβάνης υποστήριξε πως “όπως είναι γνωστό, οι διαπραγματευόμενοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους πριν ξεκινήσει μια διαπραγμάτευση, ενώ πολλές φορές «μπλοφάρουν». Όμως, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Αυτό το ομολογούν όλοι οι καταξιωμένοι σοβαροί οικονομικοί αναλυτές, το γράφουν όλες οι σοβαρές εφημερίδες στο εξωτερικό. Επομένως, αργά ή γρήγορα, το χρέος θα «κουρευτεί»”.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.