Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Την εκτίμησή της πως οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη δεν θα λύσουν τα προβλήματα της Ελλάδας εκφράζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Independent.

Οι διαδοχικές εκλογές έχουν δώσει πιο απελπιστικές επιλογές με τους δεξιούς και τους αριστερούς να προσπαθούν να οδηγήσουν ο ένας τον άλλον σε εξτρεμισμό και περιφρόνηση προβάλλοντας το πρόσωπο του ξένου εχθρού, σχολιάζει ο αρθρογράφος του κειμένου.

Οι νέοι εγκαταλείπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και κινούνται προς την άκρα Αριστερά ή την άκρα Δεξιά. Τα κεντροδεξιά κόμματα, επίσης, επωφελούνται καθώς οι Έλληνες ψάχνουν να βρουν κάποιον, οποιονδήποτε, για να τους βγάλει από το αδιέξοδο που έχουν προκαλέσει οι αγωνίες τους, αναφέρει το δημοσίευμα. Επισημαίνει δε πως η αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα αποδεικνύει ότι δεν έχει σημασία τελικά ποιος κυβερνάει στην Αθήνα.

«Το κόμμα που, τελικά, θα σχηματίσει κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές. Ευτυχώς, ο Τσίπρας και ο Μεϊμαράκης έχουν δεσμευτεί ότι θα προωθήσουν τους όρους που υπαγορεύονται από τη συμφωνία διάσωσης. Η αλλαγή της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε μια νέα επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας. Αυτό δείχνει ότι οι ελληνικές εκλογές είναι μια περιττή διαδικασία και κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Αλλά αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό της χώρας και εμφανίζει ανάγλυφα τις δυσκολίες που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει», συνεχίζει το editorial της εφημερίδας.

Το δημοσίευμα επισημαίνει επίσης, πως το βασικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση είναι να ανακτήσει τη φερεγγυότητα της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν πραγματικές δυσκολίες για τον ελληνικό λαό, όπως περαιτέρω συμπίεση στις συντάξεις, την κοινωνική ασφάλιση και τους μισθούς. Η ιδιωτικοποιήσεις και η απορρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι επίσης θέματα στα οποία θα υπάρξει ισχυρή αντίσταση.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με το χρέος, αναφέρει η Independent, αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι προαπαιτούμενες για να γίνει η ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική, να έρθουν επενδύσεις, να υπάρξουν κέρδη παραγωγικότητας και να απολαύσει ο ελληνικός λαός ένα καλό βιοτικό επίπεδο που δικαιούται να έχει.

Η Ευρώπη οφείλει πάρα πολλά στην Ελλάδα, καταλήγει το δημοσίευμα με την χώρα να έχει μπροστά της ένα βουνό χρέους που δεν μπορεί να εξοφληθεί. Είτε η χώρα αναπτυχθεί με κανονικούς ρυθμούς είτε κάνει βουτιά στην ύφεση.