Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

“Κομπίνα” εκατομμυρίων είχε στήσει υπάλληλος του ΟΓΑ έως ότου συνελήφθη από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενας 56χρονος υπάλληλος του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, ζητούσε από τους συνταξιούχους 900 ευρώ για να εκδώσει γρηγορότερα αναπηρική σύνταξη, ισχυριζόμενος ότι προορίζεται για την επιτροπή.

Αρχικά, λάμβανε 500 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα θα τα έπαιρνε μετά την έκδοση της σύνταξης.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς δεν είχε τη δυνατότητα να παρέμβει στη διαδικασία συνταξιοδότησης, λόγω αναρμοδιότητας, ενώ ο φάκελος της υπόθεσης ήταν καθ’ όλα νόμιμος και η σύνταξη θα εκδιδόταν τις προσεχείς ημέρες.

Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή της Αττικής, παραδόθηκε στον υπάλληλο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο, επενέβησαν άμεσα και τον συνέλαβαν.

Ο 56χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.