Νέες αυξήσεις -«φωτιά» σε πάρα πολλά προϊόντα μεταξύ των οποίων και τα καύσιμα ή την ενέργεια αναμένονται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τις προσεχείς ημέρες ή εβδομάδες με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πρόσθετα «βάρη» σε όλους τους καταναλωτές δημιουργώντας παράλληλα και έλλειμμα στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η αύξηση των τιμών στην ενέργεια οφείλεται στην εκτόξευση των διεθνών τιμών ρύπων CO2 και του φυσικού αερίου.

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν αυξήσεις στις τιμές έως και 50% οι οποίες έρχονται να προστεθούν σε αυτές που έχουν ήδη γίνει σε ένα μεγάλο εύρος βασικών αγαθών από τον Ιανουάριο.

Μεταξύ των προϊόντων που θα καταγραφεί μεγάλη αύξηση περιλαμβάνεται και η ηλεκτρική ενέργεια που αναμένεται να πλήξει όλους τους ιδιοκτήτες κυρίως αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κατ’ επέκταση και εκείνους που έχουν στην κατοχή τους κάποιο plug-in hybrid μοντέλο.

Βέβαια το πλήγμα για τους ιδιοκτήτες φορτηγών ή λεωφορείων θα είναι πολύ πιο βαρύ από τους ιδιώτες καταναλωτές καθώς η όποια αύξηση στο diesel θα μετακυλιστεί αυτομάτως στα προϊόντα ή στα εισιτήρια των επιβατών αφού τέτοιου είδους οχήματα καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες diesel για να διανύσουν 100 χιλιόμετρα…

Διαβάστε περισσότερα: newsauto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Πώς η επιστρεπτέα προκαταβολή έγινε… μη επιστρεπτέα έως 80%

Νέος ΕΝΦΙΑ: Σε 10 ή 12 δόσεις η εξόφληση – Οι απαλλαγές και οι εκπτώσεις (vid)

Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης: Το σχέδιο για να εξελιχθεί το Υπερταμείο σε «public wealth fund»