Υπερωρίες με το… καλημέρα χτυπάνε οι κάμερες με Τεχνητή Νοημοσύνη που τοποθετήθηκαν στην Αττική. Παρά το γεγονός ότι εγκαταστάθηκαν μόλις την περασμένη εβδομάδα και λειτουργούν πιλοτικά, καθώς πρέπει να «εκπαιδευτεί» το σύστημα ΑΙ, ήδη κατέγραψαν χιλιάδες παραβάσεις του ΚΟΚ, τις πρώτες ημέρες λειτουργίας τους.
Το αμέσως επόμενο διάστημα, οι πρώτες οκτώ κάμερες με Τεχνητή Νοημοσύνη θα διασυνδεθούν με το (υφιστάμενο) σύστημα της Τροχαίας. Και ενώ οι πρώτες κάμερες ΑΙ εγκαταστάθηκαν σε οκτώ σημεία, τα οποία η Ελληνική Αστυνομία έχει υποδείξει ως υψηλής επικινδυνότητας για τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, ξεκίνησε η εγκατάσταση των καμερών και της Περιφέρειας Αττικής. Πρόκειται για 338 κάμερες υψηλής τεχνολογίας (όχι όμως ΑΙ), οι οποίες θα διασυνδεθούν -μαζί με τις 2.500 ΑΙ κάμερες σε δρόμους αλλά και σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ- στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που ετοιμάζει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Χιλιάδες κλήσεις
Στην κάθοδο της λεωφόρου Συγγρού, στο ύψος της Αγίας Φωτεινής (Νέα Σμύρνη – Καλλιθέα), η κάμερα με Τεχνητή Νοημοσύνη ξεκίνησε να λειτουργεί την περασμένη Τρίτη.
Από το πρωί εκείνης της ημέρας μέχρι και το μεσημέρι της Παρασκευής κατέγραψε περίπου 2.000 παραβιάσεις του ΚΟΚ. Για την ακρίβεια, σε αυτό το διάστημα κατέγραψε περισσότερες από 1.000 παραβιάσεις οδηγών που δεν φορούσαν ζώνη ασφαλείας ή μιλούσαν στο κινητό τηλέφωνο ενώ οδηγούσαν. Στη «φάκα» (ή καλύτερα στον… φακό) της ΑΙ κάμερας πιάστηκαν και περισσότεροι από 800 οδηγοί οι οποίοι είχαν υπερβεί το όριο ταχύτητας του σημείου στη Συγγρού (90 χ.α.ώ.).
Στην κάθοδο της λεωφ. Συγγρού, το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης ανιχνεύει έναν οδηγό ο οποίος δεν φορά ζώνη ασφαλείας. Τον καταγράφει, επισημαίνοντας (με κόκκινο χρώμα) το ανάλογο εικονίδιο (αριστερά)
Εάν η κάμερα της Συγγρού έκανε… υπερωρίες, το ίδιο έγινε και στις υπόλοιπες. Σύμφωνα με τα πρώτα, πρόχειρα στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η ΑΙ κάμερα που έχει τοποθετηθεί και λειτουργεί στη λεωφόρο Μεσογείων – Χαλανδρίου κατέγραψε 480 οδηγούς που παραβίασαν τον ερυθρό σηματοδότη.
Ενώ και στη λεωφόρο Βουλιαγμένης – Τήνου, η κάμερα με Τεχνητή Νοημοσύνη κατέγραψε 285 οδηγούς που αδιαφόρησαν για το κόκκινο φανάρι και το παραβίασαν.
Παπαστεργίου: Θα είναι όλες φανερές
Αυτές είναι και οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που έπιασαν δουλειά, με τις υπόλοιπες να εγκαθίστανται στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας -όπως για παράδειγμα στη λεωφόρο Αλίμου- και να αρχίζουν να λειτουργούν πιλοτικά.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.