Για νέο κύκλο ισχυρών καταιγίδων που ξεκινά σήμερα, Κυριακή, το απόγευμα και συνολικά θα διαρκέσουν 40 ώρες, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας στην πρόγνωσή του για τον καιρό.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha, ο καιρός θα επηρεαστεί από δεύτερο χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία και «από το απόγευμα της Κυριακής 9/11 και για 24 ώρες» θα πλήξει:
Ιόνιο
Ήπειρο
Αιτωλοακαρνανία
Ηλεία
Μεσσηνία
ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Κατά την εκτίμησή του οι περιοχές αυτές «θα δεχτούν μεγάλα ύψη βροχής και βροχές με ραγδαιότητα (πολύ νερό σε λίγο χρόνο) με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια».

Αύριο, Δευτέρα, το βράδυ μέχρι την Τρίτη το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες στη Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα και τα Δωδεκάνησα.

Όσον αφορά, τέλος, την Αττική, ο κ. Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι θα υπάρξουν «το μεσημέρι τοπικά έντονα φαινόμενα που θα έχουν όμως μικρή διάρκεια αξιόλογη όμως ένταση».

Διαβάστε ακόμη 

Διπλό κέρδος για όσους ανοίξουν τα κλειστά σπίτια από το 2026  

Μαρία Αγγελικούση: Γιατί στηρίζει τη στρατηγική των ΗΠΑ για ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης

ΧΩΤΟΣ ABEE: Η υπεραιωνόβια εταιρεία από τη Λάρισα που στέλνει τα ελληνικά τυριά σε όλο τον κόσμο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα