Στο Λιμάνι της Πάτρας μεταβαίνει κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί όταν κατά διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων σε επιβατηγό πλοίο μια 47χρονη επίκουρος ναυτικός μέλος πληρώματος παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από φορτηγό όχημα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το πλοίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας προερχόμενο από Ιταλία. Η διερεύνηση του δυστυχήματος γίνεται ανεξάρτητα από τη δικογραφία για το ποινικό μέρος.

Η ΕΛΥΔΝΑ είναι διοικητικά αυτοτελής Οργανισμός του Υπουργείου, αρμόδιος να διεξάγει διερευνήσεις επί θεμάτων ασφαλείας, οι οποίες στοχεύουν αποκλειστικά στην εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν το ατύχημα με σκοπό την πρόληψη παρόμοιων συμβάντων στο μέλλον. Επίσης αυτές είναι ανεξάρτητες από ποινικές, αστικές, πειθαρχικές και διοικητικές ενέργειες για καθορισμό υπαιτιότητας και απόδοσης ευθυνών.

Στο μεταξύ η ακτοπλοϊκή εταιρεία Attica Group με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη βαθιά της οδύνη για την απώλεια συναδέλφου ναυτικού, μέλους του ξενοδοχειακού πληρώματος, που παρασύρθηκε από φορτηγό όχημα κατά την έξοδό της από το υπό ναύλωση πλοίο AF Claudia, Ιταλικής σημαίας, τις πρώτες πρωινές ώρες, της Παρασκευής 25 Απριλίου 2025, στο λιμάνι της Πάτρας.

Όπως τονίζει η εταιρεία εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια και τη στήριξη της στην οικογένεια και τους οικείους της εκλιπούσης.

Διαβάστε ακόμη

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Τον Μάιο ο οδικός χάρτης για πλήρη απεξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα

Ο χρυσός βυθίζεται μετά από μια εβδομάδα οικονομικής αβεβαιότητας

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πώς η Πελοπόννησος διώχνει 200.000 τόνους αποβλήτων από τις χωματερές

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα