search icon

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η μάσκα ξανά στο προσκήνιο λόγω αύξησης κρουσμάτων – Τι λένε οι ειδικοί

Πληθαίνουν οι φωνές των επιστημόνων που θέτουν και πάλι την υποχρεωτικότητα της χρήσης της μάσκας στους κλειστούς χώρους - Η επαναφορά της θα επανεξεταστεί από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και  δεν αποκλείεται να συζητηθεί και κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση

Με ολοένα και πιο εμφατικό τρόπο μαρτυρούν οι επιδημιολογικές εκθέσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) αυτό που επαναλαμβάνουν μονότονα οι επιστήμονες, ότι δηλαδή η πανδημία κορωνοϊού δεν έχει λήξει – όπως δεν έχουν λήξει τα μέτρα προστασίας έναντι του ιού.

Το επιδημικό κύμα, που βρίσκεται αυτήν την περίοδο σε εξέλιξη, δυναμώνει συνεχώς καθώς πλησιάζει στην κορύφωσή του. Ο αριθμός των κρουσμάτων αποτυπώνει ξεκάθαρα αυτήν την άνοδο: 30.588 λοιμώξεις δηλώθηκαν χθες, με τις 5.022 να είναι ο αριθμός των επαναλοιμώξεων.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων από την αρχή του έτους στη χώρα μας. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η 11η Ιανουαρίου, με 32.011 θετικά κρούσματα κορωνοϊού, κοντά στην κορύφωση του κύματος που είχαν σηκώσει οι υποπαραλλαγές ΒΑ.1 και ΒΑ.2 της Omicron.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Exit mobile version