search icon

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Οδηγία του ΕΟΦ για τα απολυμαντικά προϊόντα – Τι πρέπει να αναγράφεται στις ετικέτες

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων καλεί τις εταιρείες που διαθέτουν αδειοδοτημένα απολυμαντικά προϊόντα με εγκεκριμένο ισχυρισμό έναντι των κορωνοϊών, να προχωρήσουν σε διορθωτική σημείωση

Δεδομένης της κρισιμότητας της κατάστασης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλεί όλες τις εταιρείες που διαθέτουν αδειοδοτημένα απολυμαντικά προϊόντα με εγκεκριμένο ισχυρισμό έναντι των κορωνοϊών, να προχωρήσουν σε διορθωτική διευκρινιστική σημείωση.

Η σημείωση πρέπει να αναφέρει: «Η αποτελεσματικότητα του προϊόντος έναντι του SARS-CoV-2 δεν έχει τεκμηριωθεί», να βρίσκεται σε εμφανές σημείο της ετικέτας και να είναι ευανάγνωστη και ευδιάκριτη από το καταναλωτικό κοινό.

Ισχυρισμό έναντι του κορωνοϊού SARS-CoV-2 μπορούν να φέρουν μόνο προϊόντα που διαθέτουν μελέτη έναντι του συγκεκριμένου στελέχους, η οποία έχει αξιολογηθεί από τον ΕΟΦ σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες.

Ακόμη, επισημαίνεται ότι οι ετικέτες των προϊόντων δεν πρέπει να φέρουν ούτε έμμεσους ισχυρισμούς, όπως π.χ. εικόνες ή γραφικά, που να υπαινίσσονται δράση έναντι του SARS-CoV-2.

Διαβάστε ακόμη

Τον μίτο της Αριάδνης ψάχνει η αμερικανική Lockheed Martin για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Ο «i ρουφιάνος» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η έξοδος στον ΑΔΜΗΕ, η κατάρρευση μιας επιχειρηματικής δυναστείας και τα… απόνερα ενός έρωτα!

Aναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

Exit mobile version