Ναυτιλία

Τον μίτο της Αριάδνης ψάχνει η αμερικανική Lockheed Martin για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

  • Μηνάς Τσαμόπουλος


Η αμερικανική εταιρεία θα προτείνει οι τρεις από τις τέσσερις φρεγάτες να ναυπηγηθούν στην Ελλάδα Μηνά Τσαμόπουλου

Αντιπροσωπέια του αμερικανικού ομίλου Lockheed Martin επισκέφθηκε χθες τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Οι Αμερικάνοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν πρόταση για να ναυπηγήσουν τέσσερις φρεγάτες για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Lockheed Martin θα προτείνει οι τρεις από τις τέσσερις φρεγάτες να ναυπηγηθούν στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση θα αργήσει να λάβει οριστικές αποφάσεις για τις φρεγάτες αφού είναι πολλοί ενδιαφερόμενοι μεταξύ αυτών, Γάλλοι, Γερμανοί και Ολλανδοί.

Το θέμα είναι ότι οι δυο διαγωνισμοί για τα δύο κομμάτια του Σκαραμαγκά θα καθυστερήσουν. Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να βγάλουν άκρη για το τι θα γίνει και ποιό είναι το καθεστώς, “Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έφυγαν σοφότεροι από τη συνάντηση” επεσήμανε στο Newmoney στέλεχος που παρακολουθεί το θέμα από πολύ κοντά.

Οι Αμερικάνοι αναμένεται να συναντηθούν με τον Πάνο Ξενοκώστα της ΟΝΕΧ αλλά και με την πλευρά του Θεόφιλου Πριόβολου για να διερευνήσουν αν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας στο θέμα. Η ΟΝΕΧ πάντως έχει εστιάσει στο θέμα των Ναυπηγείων της Ελευσίνας όπου οι διαδικασίες είναι δαιδαλώδεις, οπότε δύσκολα θα εμπλακεί και σε νέες περιπέτειες. Η ΟΝΕΧ στην Ελευσίνα θα πρέπει να αναλάβει υποχρεώσεις 500 εκ. ευρώ, εκ των οποίων 300 εκατ. είναι οι υποχρεώσεις που θα φορτωθεί μέσω της εξυγίανσης και άλλα 200 εκατ. για επενδύσεις.

Όσο όμως δεν ξεκαθαρίζει το εξοπλιστικό θα καρκινοβατεί τόσο η διαδικασία για την προκήρυξη διαγωνισμών για τον Σκαραμαγκά όσο και η συμφωνία εξυγίανσης για την Ελευσίνα.

Διαβάστε ακόμη:

Κούρεμα και αποζημίωση ενοικίου -αναδρομικά- και για τις νέες επιχειρήσεις

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου

Τo real estate κινείται στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι διαγωνισμοί «τρέχουν» τώρα