Επιχειρήσεις

Aναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

  • Νίκος Χρυσικόπουλος


Δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία. Στις 22 Μαρτίου η επαναληπτική γενική συνέλευση

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, λόγω έλλειψης της απαιτούμενης απαρτίας. Το μοναδικό θέμα συζήτησης ήταν η έγκριση από τους μετόχους του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας. Ως γνωστόν, ήδη το αίτημα επικύρωσης της συμφωνίας συζητήθηκε τον περασμένο μήνα στο Πρωτοδικείο Αθηνών και αναμένεται η σχετική απόφαση.

Στη σημερινή ΓΣ το ποσοστό συμμετοχής των μετόχων ανήλθε μόλις στο 16,19% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Συνάγεται, λοιπόν, πως η πλευρά Δ. Κουτσολιούτσου που κατέχει ακόμη το 35% του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου απείχε.

Η επαναληπτική ΓΣ έχει οριστεί στις 22 Μαρτίου και βάσει τη νομοθεσίας για τη λήψη αποφάσεων απαιτείται απαρτία 50% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

H Folli Follie θέλει και το πράσινο φως της γενικής συνέλευσης των μετόχων της  για να προχωρήσει στην υλοποίηση της συμφωνίας που θα εγγυηθεί την εξυγίανση και τη βιωσιμότητά της.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας που κατατέθηκε μαζί με την αίτηση, εάν υπάρξουν μέτοχοι που δεν παραστούν ή δεν ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας εξυγίανσης, στο βαθμό που είναι απαραίτητοι για την επίτευξη της απαραίτητης απαρτίας και πλειοψηφίας, τότε θα συγκληθεί νέα Γενική Συνέλευση με το ίδιο θέμα και θα ζητηθεί από το Πτωχευτικό Δικαστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 101 παρ.3 του ΠτΚ να διορίσει ειδικό εντολοδόχο προκειμένου να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου αντί των μετόχων αυτών.

Στο περιθώριο της ΓΣ ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σάμιος, ανέφερε πως ο ρόλος και η αποστολή της διοίκησης είναι η εξυγίανση της FF. Με την πρόοδο που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα, το κλίμα για την εταιρεία στην αγορά έχει θετικό πρόσημο, σημείωσε, ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον για νέες συνεργασίες και έχουν ήδη υπογραφεί σχετικά προσύμφωνα, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σε εύλογο χρόνο.

Αναφορικά με τη συνεργασία με τη ΝΙΚΕ τόνισε πως σταδιακά ολοκληρώνεται και στόχος είναι με νέες συνεργασίες να ανακτηθεί το 35-40% του τζίρου που αφορά σε αυτό το συμβόλαιο. Τέλος, σε ότι αφορά στο θέμα της διαιτησίας για τις μετοχές της Dufry, σημείωσε πως θα ήταν ευχής έργον να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, ενώ κλείνοντας εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ρόλο της δικηγορικής εταιρείας «Ποταμίτης-Βεκρής», αλλά και του νομικού τμήματος της εταιρείας, στην τιτάνια προσπάθεια εξυγίανσης της FF.

Διαβάστε ακόμα: 

«Πικρός καφές» (και) από τα Starbucks για την οικογένεια Μαρινόπουλου

Τo real estate κινείται στο κέντρο της Αθήνας – Ποιοι διαγωνισμοί «τρέχουν» τώρα

Ο «i ρουφιάνος» της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η έξοδος στον ΑΔΜΗΕ, η κατάρρευση μιας επιχειρηματικής δυναστείας και τα… απόνερα ενός έρωτα!