search icon

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Πίεση στο ΕΣΥ από τη μετάλλαξη Δέλτα – Αύξηση των κρουσμάτων

Μόλις ένα μήνα ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν μηχανικής αναπνευστικής υποστήριξης διπλασιάστηκε - Από μέσα Σεπτεμβρίου και μετά θα φανούν οι πραγματικές διαστάσεις της πανδημίας

Με παρατεταμένη αγωνία για την εξέλιξη της πανδημίας ξεκινά και η τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς τόσο τα κρούσματα κορωνοϊού όσο και η εικόνα από την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) δεν αφήνουν περιθώρια για ευοίωνες προβλέψεις το διάστημα που ακολουθεί.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως τις επόμενες εβδομάδες θα παρατηρηθεί μεν μια ύφεση, ωστόσο οι πραγματικές διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα θα φανούν μετά τις δύο πρώτες εβδομάδες του Σεπτεμβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη σε τηλεοπτική της συνέντευξη, ξεκινάνε δύσκολες ημέρες με την επιστροφή των ταξιδιωτών από τα νησιά.

Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, οι εκδρομείς θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ καθώς μπορεί να κολλήσουν τον ιό από ασυμπτωματικούς και να τον μεταφέρουν στις οικογένειες τους. Προσέθεσε, μάλιστα, πως «μπαίνοντας στο φθινόπωρο και επειδή δεν πετύχαμε στόχο των εμβολιασμών θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν πρέπει να φτάσουμε τα 6.000 ή τα 8.000 κρούσματα γιατί το σύστημα υγείας θα πιεστεί και δεν πρόκειται να αντέξει».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμα:

«Σπριντ» από την εφορία για την επιστροφή φόρου

Νίκος Σταθόπουλος: O deal maker που θέλει να αλλάξει τα ελληνικά telecoms

Χάος στην Καμπούλ – Γιγαντιαία επιχείρηση εκκένωσης διπλωματών και πολιτών

Exit mobile version