search icon

Ελλάδα

Κορωνοϊός: Aνοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τα παιδιά 12 -15 ετών

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου το άνοιγμα της πλατφόρμας - Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους

Στην ενημέρωση της 26ής Ιουλίου για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην χώρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε κυρίως στις επιπτώσεις που έχουν τα παιδιά από τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα στα παιδιά που έχουν υποκείμενα νοσήματα, ενώ ανακοινώθηκε και το άνοιγμα της πλατφόρμας στις 30 Ιουλίου για τον εμβολιασμό των παιδιών από 12 έως 15 ετών.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους. Πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οργανισμοί έχουν δώσει έγκριση για τον εμβολιασμό παιδιών με Pfizer από 12 και πάνω και με Moderna από 17 και πάνω.

«Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και προστατεύουν τα παιδιά, παρουσιάζοντας τις συνήθεις αντιδράσεις, όπως και στους ενήλικες», τόνισε η κυρία Θεοδωρίδου, σημειώνοντας ότι λόγω του μικρού αριθμού δείγματος εμβολιασμένων παιδιών, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για σπάνιες περιπτώσεις παρενεργειών, όπως η μυορκαρδίτιδα.

Διαβάστε ακόμη:

Ηλεκτρονική Αθηνών – Βγαίνουν στο σφυρί τα τελευταία… 36.877 «ιμάτιά» της

Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners): «Υπάρχουν κι άλλες Pharmathen στην Ελλάδα»

Bitcoin: Νέο ράλι στα 40.000 δολάρια με «σπρώξιμο» από την Amazon

Exit mobile version