Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα τα πρώτα 200.000 εμβόλια – Τι θα γίνει με το lockdown (vid)

  • newsroom


Ποια είναι η διαδικασία εμβολιασμού, ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτα - Στόχος μέχρι το Πάσχα να έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της χώρας - Τι θα γίνει με το lockdown πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση, το λιανεμπόριο

Εν μέσω δεύτερου lockdown στη χώρα, καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων και «ασφυξίας» των ΜΕΘ, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το επικείμενο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα και σύμφωνα με ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, γύρω στα Χριστούγεννα θα έχουμε τις πρώτες 200.000 δόσεις.

Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο λόγος για 200.000 δόσεις του εμβολίου, αναμένονται από τον επόμενο μήνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτα θα είναι οι υγεινομικοί. Στην ουσία πρόκειται να εμβολιαστούν αρχικά 100.000 άνθρωποι του ιατρικού και νοσηλευτικού μας προσωπικού (100.000 επί δύο δόσεις)

Έπειτα, μετά από ένα με ενάμισι μήνα θα αρχίσουν να έρχονται και οι επόμενες παρτίδες του εμβολίου, ενώ τονίζεται ότι η ίδια διαδικασία δεν θα είναι η ίδια. Θα εβολιαστούν δηλαδή οι υπόλοιποι που εχουν προτεραιότητα, δηλαδή ευπαθείς ομάδες και ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, ο κόσμος θα πηγαίνει στα ειδικά κέντρα εμβολιασμού, θα κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου και στη συνέχεια η επόμενη παρτίδα θα πηγαίνει στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Μέχρι το Πάσχα να έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνσης και των αρμόδιων, στόχος είναι έως το Πάσχα να έχει εμβολιαστεί μέχρι και ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας.

Παράλληλα, όσον αφορά τα νοσοκομεία, θα ξεκινήσουυν οι αεροδιακομιδές ασθενών. Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες θα μεταφερθούν ασθενείς σε ΜΕΘ της Αθήνας από άλλα μέρη της χώρας, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται κορεσμός στις κλίνες ΜΕΘ.

Τι θα γίνει με το lockdown, πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, η εστίαση, το λιανεμπόριο σχολιάζεται στο βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του MEGA.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Διαβάστε περισσότερα: