Να δείξουν μεγαλύτερη ευθύνη στην κρίση που ξεδιπλώνεται στη Μεσόγειο, λέει ο Κώστας Ήσυχος έπειτα από τα τελευταία γεγονότα όπου κόστισαν τη ζωή σε εκατοντάδες μετανάστες.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, δήλωσε στο BBC ότι οι χώρες της βόρειας Ευρώπης πρέπει να κάνουν περισσότερα για την σωτηρία των μεταναστών προσφέροντάς τους ακόμη και καταφύγιο.
Σημείωσε ακόμη ότι Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία έχουν τις ίδιες θέσεις τις οποίες θα υποστηρίξουν στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη.
Στο μεταξύ περισσότεροι από 500 μετανάστες διεσώθησαν από λιμενοφύλακες της Ιταλίας το πρωί της Τετάρτης.
Χθες ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΙΟΜ) σε ανακοίνωσή του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς επισήμανε ότι από τις αρχές του 2015 ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στην Μεσόγειο είναι 30 φορές μεγαλύτερος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2014. Μάλιστα προβλέπει ότι η Μεσόγειος θα γίνει «υγρός τάφος» για περισσότερους από 30.000 μετανάστες.
Πηγή: protothema.gr

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.