Συνέντευξη Τύπου σε χώρο του Τελωνείου Πειραιά – έναν χώρο με ισχυρούς συμβολισμούς όσον αφορά στην εν εξελίξει έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την υπόθεση «Καλυψώ» – δίνει η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι.
Η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας αναφέρθηκε στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών σε σχέση με τα Τέμπη, στην επιχείρηση «Καλυψώ» αλλά και στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Στέλνοντας μάλιστα ηχηρό μήνυμα η κ. Κοβέσι ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι ένας θεσμός που ήρθε όμως για να μείνει, «παρά τους εκφοβισμούς».
Αναφερόμενη στο ζήτημα της διαφθοράς η κυρία Κοβέσι είπε μεταξύ άλλων: «Αν θεωρείτε ότι υπάρχει διαφθορά μόνο στην Ελλάδα δεν ισχύει, υπάρχει διαφθορά παντού. Το θέμα είναι αν έχουμε τη συνήθεια να βάζουμε ή όχι τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Λόγω του ΟΠΕΚΕΠΕ βλέπουμε ότι υπάρχει διαφθορά με τις αγροτικές επιδοτήσεις και σε άλλα κράτη – μέλη ίσως και στο ίδιο συστημικό επίπεδο. Όταν μιλάμε για απάτη στο Λιμάνι του Πειραιά όλα τα λιμάνια στην Ευρώπη είναι εκτεθειμένα στη διαφθορά. Τα ναρκωτικά δεν πέφτουν από τον ουρανό για παράδειγμα έρχονται από τα λιμάνια. … Οι εγκληματικές οργανώσεις όπως τις βλέπουμε στην υπόθεση «Καλυψώ» τις βλέπουμε κι αλλού. Όταν μιλάμε για τη διαφθορά δεν είναι μόνο καθήκον των εισαγγελέων να το λύσουν αυτό το θέμα. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως συνδέεται με τις ζωές όλων. Το οικονομικό έγκλημα και η διαφθορά μπορεί να σκοτώσει. Τα Τέμπη είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Υπάρχει κριτική και σε εμάς αλλά το να λέει κάποιος ότι δεν είμαστε ανεξάρτητοι είναι fake news. Ήμαστε ανεξάρτητοι. Οι εισαγγελείς μας είναι ικανότατοι και καμία ευρωπαϊκή αρχή δεν μπορεί να τους οδηγήσει οδηγίες πώς να διαχειριστούν τις υποθέσεις. Για μένα η ανεξαρτησία είναι η κόκκινη γραμμή είναι απολύτως ανεξάρτητοι».
Στην συνέντευξη Τύπου σε χώρο του Τελωνείου Πειραιά – έναν χώρο με ισχυρούς συμβολισμούς όσον αφορά στην εν εξελίξει έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την υπόθεση «Καλυψώ» η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας, αναφέρθηκε επίσης στο άρθρο 86 του Συντάγματος και στο νόμο περί ευθύνης υπουργών σε σχέση με τα Τέμπη, στην επιχείρηση «Καλυψώ» αλλά και στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.