Στην διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε την παραίτησή του, αν του ζητηθεί κάτι τέτοιο, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εξερχόμενος από την ψηφοφορία για την αποδοχή της συμφωνίας με τους εταίρους, ενώ επανέλαβε την στήριξή του στην κυβέρνηση και την αντίθεσή του σε μέτρα λιτότητας.
«Συνεχίζουμε με ένα ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο και κορμό μίας κυβέρνησης που θα ακολουθήσει μια προοδευτική πορεία για να βγει η χώρα από την κρίση», είπε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
Ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε την στήριξη την δική του, όσο και των στελεχών της Αριστερής Πλατφορμας στον πρωθυπουργό. «Δεν είναι κανένας απέναντι από την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση την στηρίζουμε πολύ δυνατά, ολόθερμα, για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας», ενώ αναφορικά με τα σενάρια ανασχηματισμού τόνισε πως: «Το θέμα της κυβέρνησης είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού». «Ο πρωθυπουργός κανονίζει το κυβερνητικό σχήμα», είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη οποιαδήποτε στιγμή του ζητήσει ο πρωθυπουργός την παραίτησή του «είναι στην διάθεσή του».
«Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά διαφωνούμε με το μνημόνιο και μέτρα λιτότητας », υπογράμμισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
«Είμαστε βουλευτές της κυβέρνησης αυτής. Είμαστε η καρδιά και η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε τον πρωθυπουργό», είπε.
«Στην θέση του κ. Τσίπρα θα συνέχιζα να κυβερνάω και να ασκήσω μια πολιτική συμβατή με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας στην ερώτηση τι θα έκανε αν ήταν στην θέση του πρωθυπουργού.
«Δεν θέλουμε εκλογές, έχουμε κυβέρνηση ισχυρή που στηρίζεται από όλους», κατέληξε.

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.